Renovasjonsetaten

Bedre arbeidsmiljø for et bedre miljø!

GjenbruksID ved gjenbruksstasjonene i Oslo

I Oslo kommune finansieres avfallshåndteringen gjennom det kommunale avfallsgebyret, slik at private husholdninger kan levere avfall til gjenbruksstasjoner gratis. Dette tilbudet gjelder kun de som bor i Oslo. Bedrifter og folk som ikke bor i Oslo kan også bruke stasjonene, men da mot betaling.

Å skille de kundene som har gratis tilgang til gjenbruksstasjonene fra de betalingspliktige kundene, samt stor pågang i mottakskontrollen, har vært både utfordrende og tidkrevende for de ansatte hos Renovasjonsetaten.

De hadde derfor et behov for å finne en løsning som var mer tidseffektiv og enklere å bruke for de ansatte.

Løsningen

Visma har utviklet GjenbruksID, en digital løsning for bevisbasert adgangskontroll som er integrert i kommunens digitale innbyggerportal. Ved hjelp av Oslonøkkelen får man utvidet og enklere tilgang til byens lokaler og tjenester via en app på mobilen. Kundene skanner en QR kode via appen ved inngangen til gjenbruksstasjonen for å få tilgang.

Det har blitt lagt opp et system med løsning både for registrering, søknad og administrasjon. Løsningen baserer seg på Microsoft-teknologi implementert i Azure, med OnGuard fra LenelS2 som system for selve adgangskontrollen (for adgangsbevis og styring av bom).

 

GjenbruksID ved gjenbruksstasjonene i Oslo

Resultater

Det overordnede målet med utvikling av systemet var å bedre de ansattes arbeidsmiljø, ved at de skal slippe å måtte gjøre vurderingen av hvilke kunder som må betale og ikke.

Løsningen har bidratt til å redusere de ansattes behov for å utvise skjønn og sikrer en kostnadseffektiv avfallshåndtering. De ansatte får et bedre arbeidsmiljø og kan ha større fokus på kundeservice.

Kontakt oss

Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

Vi trenger ditt samtykke.

Portrett av en Visma konsulent

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.