Teknisk arkitekt

 

Hva er en teknisk arkitekt?

En teknisk arkitekt fastsetter tekniske krav, og planlegger hvordan IT-løsningen skal bygges og hva slags teknologi som skal brukes.

 

Hva gjør en teknisk arkitekt i Visma Consulting?

Eksempler på oppgaver: analyse, planlegging, vurdering av datasikkerhet, konsekvensutredning, innsalg av prosjekter, workshops med kunden, kundepresentasjoner.

Åsmund Grøstad

Teknisk arkitekt

— I rollen som teknisk arkitekt får jeg brukt både erfaringen jeg har og nysgjerrigheten på nye ting, løsninger og teknologier. På mange måter er det en drømmerolle for en teknolog. Jeg jobber mye på tvers av rollene i prosjektet, og har også kontakt med kunden. Rollen går ut på å sørge for at det funksjonelle designet kan realiseres og å synliggjøre hvilke muligheter vi har. Det er nok viktig å være litt "potet" i rollen, og ha muligheten for å bidra på mange områder.

Det er absolutt nødvendig for meg å holde meg oppdatert. I tillegg er det nødvendig med en gjennomgripende forståelse av løsningen og hva vi prøver å oppnå for kunden, noe som alltid er interessant og givende. Jeg er totalavhengig av papir og blyant, whiteboard, kaffe og excel - for å nevne noe!

Læring på jobben

For at vi skal kunne oppdatere og utvikle kunnskapen vår innenfor ulike områder har vi dannet en rekke faggrupper. Gjennom faggruppene kan konsulenter med like interesser og oppgaver komme sammen og diskutere problemstillinger de møter i prosjekt. I faggruppene kan man dele nye oppdagelser og erfaringer med andre konsulenter, holde workshops med eksterne gjester eller delta på fagarrangementer. Når konsulentene jobber aktivt sammen for å øke sin egen kunnskap og kompetanse, bidrar dette til å utvikle oss som firma.

 

Vi tilbyr

  • Kontinuerlig kompetanseutvikling i et engasjert fagmiljø.
  • Spennende prosjekter som løser virkelige samfunnsutfordringer.
  • God intern mobilitet og mulighet til å prøve nye roller.
  • Gode betingelser i form av lønn, pensjon og forsikring.
  • Et ungt og sosialt miljø med trivelige kolleger.

 

Ønsker du mer informasjon om dine karrieremuligheter hos oss?

Kontakt oss i dag!

Jobb hos oss?

Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

Ledige stillinger