ESPD i Visma TendSign - egenerklæring av leverandører i EU

Kontakt oss
ESPD i Visma TendSign - egenerklæring av leverandører i EU

I april 2016 ble det innført en forenklet metode for å la leverandører til europeiske offentlige anskaffelser oppgi egenerklæring for grunnleggende kvalifiseringskrav.

Hensikten med det nye dokumentet var, og er, å gjøre det lettere for leverandører å levere anbud, spesielt i andre europeiske land, samt å gjøre det lettere for anskaffende myndigheter og enheter å få informasjon om hvordan ulike krav oppfylles i hvert enkelt land.

Visma TendSign tilbyr ESPD-maler på alle språkene i systemet. De enkelte ESPD-kravene er merket med ESPD-ikoner i disse malene. Du kan hente inn disse malene i organisasjonens egne maler, og får da med de grunnleggende ESPD-merkede kravene.

Når du publiserer en anskaffelse som inneholder ESPD-merkede krav, kan leverandørene som leverer anbud enten svare direkte i systemet, eller de kan eksportere en såkalt ESPD request i XML-format. Deretter kan de fylle den ut med andre verktøy, som eksporterer en såkalt ESPD response i et tilsvarende format.

Hvis leverandøren har en svarfil (ESPD response XML) med sine svar fra et annet system, kan den importeres i den aktuelle anskaffelsen i Visma TendSign. Svarene som samsvarer med ESPD-merkede krav i anskaffelsen blir da besvart automatisk med svarene fra den importerte filen. Eventuelle ytterligere spørsmål som stilles i anskaffelsen blir besvart online i verktøyet før anbudet kan sendes.

EU har i lengre tid samlet en database der hvert enkelt EU-land kan dokumentere hvordan ulike kvalifiseringskrav oppfylles, og f.eks. hvilke typer sertifikater som finnes. Når leverandøren som skal gi anbud gransker et krav i Visma TendSign, som er koblet til et ESPD-merket krav, tilbyr Visma TendSign informasjon til leverandøren basert på leverandørens hjemland. Informasjonen hentes fra EUs eCertis-database, og forutsetter at det aktuelle landet har registrert de nødvendige opplysningene.

Fordeler

  • Samme grunnleggende funksjon med strukturerte dokumenter også for ESPD

  • Støtte for inkludering av ESPD-krav i egne maler

  • Støtte for eksport av ESPD request (anskafferens valgte krav)

  • Støtte for import av ESPD response (leverandørens svar)

  • Mulighet for gjenbruk av ESPD response-filer fra tidligere anskaffelser

  • Valgte ESPD-krav og andre krav må være besvart før anbud kan sendes inn

  • Støtte for eCertis med data fra hvert enkelt EU-land

Støtten for ESPD er integrert i Visma TendSign Pro.

Kontakt oss  

Har du spørsmål? Da kan du enten fylle ut skjemaet under og vi kontakter deg etter kort tid eller du kan ringe vår salgsavdeling på tlf. +46 705 624746. Vi hører gjerne fra deg!

Allerede kunde? Vennligst kontakt support!

Vi trenger ditt samtykke.

 

 

 

Oscar Axelsson - TendSign

Oscar Axelsson
Sales TendSign Norway
Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.