Dynamiskt Innkjøpssystem - Fremtidens "smarte rammeavtale"

Kontakt oss
Dynamiskt Innkjøpssystem - Fremtidens "smarte rammeavtale"

Fremtidens "smarte rammeavtale" med løpende kvalifisering av nye leverandører

Inngåelse av lukkede rammeavtaler med annen konkurranseutsetting gir i mange bransjer en innelåsingseffekt, der nye leverandører på markedet ikke har mulighet til å komme inn, ofte på mange år. Det hindrer mulighetene til å følge endringene i markedet, og hindrer også noen ganger sunn konkurranse rundt pris og kvalitet.

Visma TendSign tilbyr prosesser for dynamiske innkjøpssystemer, som muliggjør sunn konkurranseutsetting av leverandører, både etablering av system (trinn 1) og løpende konkurranseutsetting mot systemet (trinn 2).

Det dynamiske innkjøpssystemet etableres ved å foreta en anskaffelse av den typen systemet gjelder, dvs. Varer, Tjenester, Enterprise. Anskaffelsestypen angis deretter som et "Dynamisk innkjøpssystem", og kunngjøres også som et slikt.

På samme måte som for f.eks. et Kvalifiseringssystem eller en LOV-anskaffelse ligger kunngjøringen ute gjennom hele det dynamiske innkjøpssystemets levetid, og søknader kan mottas og vurderes løpende.

Interesserte leverandører søker om å delta i systemet direkte i TendSign ved å svare på elektroniske spørreskjemaer, såkalte strukturerte dokumenter. Det finnes naturligvis ferdige maler som følger kravene ifølge ESPD (Electronic Single Procurement Document).

Mottatte søknader håndteres løpende, inkludert støtte for kompletteringer og direkte kommunikasjon med hver søker. Kvalifiserte søknader blir umiddelbart tilgjengelige for konkurranseutsetting (Trinn 2).

Så snart systemet er etablert og en relevant mengde leverandører er kvalifisert, kan anskaffelse innenfor systemet startes. "Send-listen" over deltakere hentes dynamisk fra systemet. Dokumentasjon, underlag og avtalemaler hentes også fra systemet, slik at forutsetningene og rammene fra det etablerte systemet blir mest mulig effektive.

Basert på forutsetningene som er angitt i det etablerte systemet, kan hver anskaffelse i systemet tilpasses det spesifikke behovet, f.eks. kan vekting av kriterier, kvantiteter og andre krav tydeliggjøres og tilpasses.

På samme måte som i vanlige anskaffelser er det også støtte for dynamisk innkjøpssystem i deler, dvs. ulike leverandører kan godkjennes for ulike deler av systemet. Ved anskaffelser i systemet, der systemet er delt opp i deler, kan ulike lister over kvalifiserte leverandører velges avhengig av anskaffelsesgjenstanden.

Fordeler

  • Samme system og funksjoner som for andre anskaffelser

  • Svært velutviklet støtte for å ta imot søknader løpende

  • Helt elektroniske prosesser

  • Støtte for ESPD (Electronic Single Procurement Document)

  • Leverandøren bruker samme konto som for alle anskaffelser og kunder som kjører TendSign (nær 1000 organisasjoner)

  • Søknader kan ikke sendes inn uten at alle eksplisitt stilte spørsmål i systemet er besvart

  • Støtte for dynamiske innkjøpssystem delt opp i deler.

  • Dynamiske innkjøpssystemer er helt integrert i Visma TendSign Pro

Kontakt oss  

Har du spørsmål? Da kan du enten fylle ut skjemaet under og vi kontakter deg etter kort tid eller du kan ringe vår salgsavdeling på tlf. +46 705 624746. Vi hører gjerne fra deg!

Allerede kunde? Vennligst kontakt support!

Vi trenger ditt samtykke.

 

 

 

Oscar Axelsson - TendSign

Oscar Axelsson
Sales TendSign Norway
Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.