Ta i bruk Qlik Sense uten ekstra kostnader

Bruker du QlikView i dag og vurderer å bytte til Qlik Sense? Qlik tilbyr QlikView-kunder en kostnadsfri overgang til den moderne BI-plattformen Qlik Sense.

Her forteller vi deg hvorfor du bør vurdere å bytte, hva som er forskjellen på de to verktøyene og hvordan vi kan hjelpe deg med en migreringsplan.

Hvorfor bytte fra QlikView til Qlik Sense?

Et moderne BI-verktøy vil hjelpe deg å holde deg konkurransedyktig og dra mest mulig nytte ut av dataene dine. Det skal ikke bare gjøre ting enklere for de ansatte, men også hjelpe deg å ta bedre informerte beslutninger raskere enn noen gang.

 

Et intuitivt verktøy som er morsomt å bruke

Hvis du har et verktøy som både ser flott ut og er enkelt å forstå, vil det også være morsommere for de ansatte å bruke. Men hva gjør Qlik Sense så enkelt å bruke?

 • Qlik Sense kan blant annet integreres på nettsiden din, slik at ansatte vil bruke verktøyet i et grensesnitt de er kjent med.

 • Qlik Sense er et self-service analyseverktøy som lar de ansatte trekke data fra flere kilder, lage sine egne rapporter og se på data fra nye perspektiver.

 • QlikView er et utmerket verktøy for “guided analytics” mens Qlik Sense gjør det enklere å utforske og analysere dataene selv - noe som er en forutsetning for ethvert moderne selskap.

 • Både QlikView og Qlik Sense bygger på Qliks assosiative logikk, som hjelper deg å finne uventede sammenhenger i dataene dine. Verktøyet gir deg også svar på spørsmål du ikke visste du trengte å stille.

Ta en titt på Product Tour med Qlik Sense

Hva er forskjellen mellom QlikView og Qlik Sense?

Så hva er egentlig forskjellen? Vil du kunne gjøre det samme i Qlik Sense som det du gjør i QlikView i dag? Den mest opplagte forskjellen er grensesnittet, men du kan i prinsippet gjøre alt du er vant til fra QlikView også i Qlik Sense. Selv om verktøyene overlapper på mange områder, er Qlik Sense mer brukervennlig og gir deg raskere svar på spørsmålene dine ved å vise færre objekter om gangen. Derfra kan du utforske dataene og grave deg ned i detaljer og sammenligne funn.

Modernisering_QV_med.png

3 grunner til å modernisere QlikView Analytics

Lær om Qlik Analytics Moderniseringsprogram og hvordan du kan utvide analysemulighetene dine ved å få tilgang til ny funksjonalitet. Med moderniseringsprogrammet kan du ta i bruk Qlik Sense i ditt eget tempo på en kostnadseffektiv måte.

Last ned eboken

Hvordan bytte fra QlikView til Qlik Sense?

Først og fremst er det viktig å huske at veldig mye av det som er gjort i QlikView kan gjenbrukes i Qlik Sense. Den største forskjellen ligger i presentasjonen av dataene. For å komme i gang med migreringen, må eksisterende løsning og hvordan denne brukes kartlegges. Hvilken funksjonalitet er ønskelig å videreføre? Hva kan med fordel gjøres på en bedre og smartere måte? 

Selve migreringen kan gjøres på ulike måter. Man kan konvertere en og en QlikView-applikasjon av gangen over litt tid (men løse alle nye behov direkte i Qlik Sense) eller så kan man migrere alt på en gang.

Vi har lang erfaring med begge verktøy, og hjelper deg gjerne med denne kartleggingen, og selvfølgelig også med selve migreringen.

Ønsker du en tilpasset migreringsplan?

Vi hjelper deg med å vurdere din QlikView-løsning og hvordan du kan komme i gang med å konvertere og forbedre denne med bruk av Qlik Sense. Med en migreringsplan tilpasset din bedrift, vil du ha kontroll på tid og kost.

Omfang: 2-3 dager

 

Hvilke aktiviteter inngår?

 • Workshops med forretning/utvalgte brukere for å forstå dagens bruk av QlikView-modeller
  • Hva bør beholdes og videreføres?
  • Hva bør endres eller fjernes?
 • Se på dagens lisensmodell i QlikView
 • Mockup i Qlik Sense for å vise muligheter og bruksscenarier på deres data
 • Vurdere migreringsalternativer
 • Rapport med anbefalinger
  • Migreringsplan
  • Anslag på totalomfang

Gevinster

 • Få oversikt over omfang - tid og kost
 • Få innblikk i fordeler med nytt og moderne verktøy
 • Få en kontrollert start på migreringen

 

Hammerlund, Andreas Sætre (2).png

Andreas Hammerlund
Leder Lifecycle Services i Visma bWise

Kontakt oss for mer informasjon

Anbefalt innhold fra Visma om teknologi og BI