Visma bWise bistår med implementering av data management strategi

Fakturaproduksjon og utsendelse, betalingsoppfølging, rettslig inkasso, overvåking og rådgivning; Visma Financial Solutions dekker hele innfordringsprosessen. Men for å kunne fortsette å levere en løsning som er i front innen innovasjon var de avhengig av å få bedre innsikt i kundedataene sine, og frigjøre ressurser til å jobbe strategisk. 

timextender-logo.jpg

“Med TimeXtender ser vi en fremtid hvor forretningen vår har tilgang til relevant informasjon når behovet oppstår med automatiserte prosesser som gjør dataene klar for analyse. Det frigjør verdifull tid som vi heller kan bruke til å jobbe strategisk.”

                                           - Magne Klonteig Nilsen, leder for forretningsutvikling og analyse

Separate systemer gir dårlig innsikt

 

Som hvilket som helst teknologiselskap er målet til Visma Financial Solutions å levere en sømløs kundeopplevelse. Dette krever dyp innsikt i hele kundereisen. Men med tre separate operativsystemer slet selskapet med å transformere data til informasjon og fikk heller ikke brukt innsikt til å synliggjøre tiltak som kunne forbedre organisasjonen.

 

Magne Klonteig Nielsen, leder for forretningsutvikling og analyse i Visma Financial Solutions sier: “Våre operativ- og analysesystemer ga oss ikke det vi trengte for å se det store bildet og ta smartere avgjørelser. Hvert enkelt system hadde ulik oppbygging og inneholdt enorme mengder komplekse data. Et forsøk på å utvikle et datavarehus førte til enda et isolert system. For å ruste oss for framtiden trengte vi å implementere en agil og holistisk strategi for data management og analyse.”

                         Product - green_1.jpg

Data analytics - green.jpg

TimeXtender frigjør verdifull tid

Det viktige første steget Magne sitt team tok var å komme i kontakt med Visma bWise; Han forklarer:

“Visma bWise er Norges ledende kompetansesenter innen Business Intelligence, advanced analytics, datavarehus og virksomhetsstyring. Vi følte derfor at de var den beste partneren til å evaluere vår initielle forsøk og jobbe med oss om en fremtidsrettet business case.

De pekte oss i retningen av TimeXtender som er moderne og kraftig verktøy for å bygge og vedlikeholde et profesjonelt datavarehus - raskere, bedre og automatisk. De viste oss hvordan TimeXtender kunne hjelpe oss med å implementere og operere data lakes, datavarehus og dimensjonale modeller uten å måtte skrive kode. I tillegg får vi sporbarhet og innsikt i hvordan dataene er koblet sammen, helt opp til analysen og rapporten. Med TimeXtender ser vi en fremtid hvor forretningen vår har tilgang til relevant informasjon når behovet oppstår med automatiserte prosesser som gjør dataene klar for analyse. Det frigjør verdifull tid som vi heller kan bruke til å jobbe strategisk.”

“TimeXtender er enkelt og greit en av de verktøyene vi ikke lengre kan klare oss uten. Selv om at nesten ingen vet at det er der er det en nøkkelkomponent for å oppnå målet om å bli en datadrevet organisasjon.”

- Magne Klonteig Nilsen, leder for forretningsutvikling og analyse

Mer tid til analyse av data gir bedre beslutninger

For Visma Financial Solutions ville ikke forretningen vært så forberedt for fremtiden som den er nå uten TimeXtender. Magne sier “TimeXtender er enkelt og greit en av de verktøyene vi ikke lengre kan klare oss uten. Selv om at nesten ingen vet at det er der er det en nøkkelkomponent for å oppnå målet om å bli en datadrevet organisasjon.

Uten TimeXtender ville tilgangen til data vært knapp og veien til informasjon og innsikt ville vært lang. Nå kan vi gjøre data tilgjengelig for alle - når som helst. Vi kan også enkelt og raskt justere og opprette riktige KPI’er. Vi kan ta flere avgjørelser basert på fakta og ikke intuisjon. Teamet vårt kaller det noen ganger “Ketchup-effekten”; Når du presser på Ketchup-flasken kommer alt innholdet ut. Når du implementerer TimeXtender kommer det skjulte behovet for innsikt i data ut. Når vi har generert en ny rapport kan vi regne med en telefon eller en e-post innen et par timer fra en beslutningstaker med et nytt ønske. Dette betyr at dataene blir brukt til å ta avgjørelser og riktige beslutninger for forretningen vår.

Vil du vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt med oss.