Statistikkløsninger

En statistikkløsning har mye til felles med andre BI-løsninger, men har ofte spesielle mekanismer for å kontrollere og skjerme hva som offentliggjøres av statistikk.

Visma utvikler statistikkløsninger for publisering av offentlig statistikk. Denne type løsninger har ofte strenge krav til prikking og skjerming av enkeltindivider i datagrunnlaget.

Visma har utviklet en statistikkløsninger hvor store deler av løsningene er basert på metadatastyrte generiske prinsipper bygget på Microsofts BI-plattform. Dette gjelder generisk innlasting og vasking av brukerdefinerte data i mottaksportal, brukerstyrte kontroller, feilrapporter og automatisk opprettede tabeller knyttet til kodeverk/dimensjoner.  I løsningene ligger det også konfigurerbar håndtering av sensitiv informasjon, samt en finmasket løsning for full sporbarhet i forhold til verdikjede og datakvalitet. 

Det er også utviklet en generiske moduler for aggregering av data basert på metadata. En annen modul foretar generisk prikking og sekundærprikking av de aggregerte dataene, også basert på metadata. Generiske konsepter er utviklet for aggregering og prikking av data. Prikking innebærer enkelt fortalt at data med få personer blir skult. For at de prikkede tallene ikke skal kunne utledes basert på summeringer foretas det sekundærprikkinger som forhindrer muligheten for dette. Alt dette skjer automatisk gjennom løsningen. Alle regler vil være konfigurerbare.

Open filter options

Business Intelligence i Visma

Visma er et ledende kompetansesenter innenfor BI, datavarehus og virksomhetsstyring.

Business Intelligence kurs og seminarer

Visma arrangerer en rekke kurs og seminarer hvor du kan oppdatere deg på det siste innenfor BI og analyse.
 

Business intelligence produkter og tjenester

Visma tilbyr BI- og analyseverktøy fra de største og mest annerkjente leverandørene i markedet.

 
<
>

  Kontakt oss

  Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

  Vi trenger ditt samtykke.

  Portrett av en Visma konsulent

  Jobb hos oss?

  Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

  Ledige stillinger

  Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.