Datakonvertering

Datakonvertering og migrering er ofte en viktig del av de fleste IT-prosjekter. Likevel vies det ofte for lite oppmerksomhet.

 

En IT-løsning er sjelden bedre en kvaliteten på dataene den inneholder. Dersom kvaliteten og integriteten til dataene ikke er tilstrekkelig, vil de som regel ikke kunne benyttes til automatisering, beslutningsstøtte eller publisering.

Konvertering og migrering av data bør skje gjennom en strukturert og kontrollert prosess, som inneholder en rekke mekanismer for kontroll og datavask.

Visma Consulting har utviklet et generisk konsept for datakonvertering. Vi tilbyr både konsulentbistand for å planlegge og utarbeide en konverteringsstrategi, samt skreddersydde og standardiserte konverteringsløsninger som bygger på det generiske konseptet.

Tradisjonelle konverteringsløsninger bærer ofte preg av en "big-bang"-tilnærming med mye hardkoding i ETL-verktøy, redundant kode, lav endringsvillighet, lokal logging, dårlig testbarhet, dårlig sporbarhet, dårlig feilhåndtering, sekvensiell og langdryg kjøring og uoversiktlig fremdrift og feilsituasjon. Dessuten har de ofte svake muligheter for omstart.

Kjennetegnet med vårt generiske konsept er endringsvillighet, god testbarhet, god sporing og logging. I tillegg har løsningskonseptet stor skalerbarhet takket være parallellisert kjøring, samt kontinuerlig oversikt over fremdrift og kvalitet.  I tillegg til meget gode omstartmuligheter.

Vi har i de senere år, blant annet hatt ansvar for å gjennomføre datakonvertering i forbindelse store offentlige reformer og prosjektet, i tillegg til en rekke mindre konverteringsprosjekter i forbindelse med utrulling nye IT-løsninger.

Open filter options

Business Intelligence i Visma

Visma er et ledende kompetansesenter innenfor BI, datavarehus og virksomhetsstyring.

Business Intelligence kurs og seminarer

Visma arrangerer en rekke kurs og seminarer hvor du kan oppdatere deg på det siste innenfor BI og analyse.
 

Business intelligence produkter og tjenester

Visma tilbyr BI- og analyseverktøy fra de største og mest annerkjente leverandørene i markedet.

 
<
>

  Kontakt oss

  Er du interessert, eller lurer på hva vi kan tilby deg, send oss en melding så tar vi kontakt.

  Vi trenger ditt samtykke.

  Portrett av en Visma konsulent

  Jobb hos oss?

  Enten du er erfaren konsulent og på leting etter noe nytt, eller nyutdannet og klar for å starte din karriere som konsulent, kan det lønne seg å holde øye med våre utlysninger. Konsulentenheten i Visma består pr i dag av ca 150 nyskapende kvinner og menn. I årene som kommer skal vi vokse enda mer. Vi rekrutterer 15-20 nyutdannede hvert år, og ansetter i tillegg dyktige mennesker med erfaring fra IT- og konsulentbransjen.

  Ledige stillinger

  Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.