Data management – hvordan få frem verdien i dataene dine

Med den økte datamengden følger store utfordringer og det blir vanskeligere å få god struktur og innsikt i data. Med riktig og moderne data management blir innsamling, struktur og tilgjengelighet av data enklere og mer effektiv.

txdh-en-plattform.png

Alle datakilder i én plattform

Med et komplett datalagringsverktøy er alle datakilder samlet i én plattform og gir bedre kvalitet og sikkerhet. Virksomheten får tilgang til samme informasjon uten misforståelser eller konflikter.

txdh-automatisering.png

Automatisering uten kode

Med Data Warehouse-automatisering kan tidkrevende rutineoppgaver erstattes med automatiserte prosesser og skape et effektivt og godt dokumentert datavarehus.

txdh-visualisering.png

Raskere innsikt i data

Med riktig data managemenr er bedriftens data strukturert, oppdatert og tilgjengelig. Dette fører til en umiddelbar tilgang til analysedata og verdifulle forretningsbeslutninger tas på riktig innsikt.

 

Hvorfor er master data management viktig?

Betydningen av datakvalitet og masterdata management kan forklares veldig enkelt: Man kan bare ta de riktige beslutningene basert data som er korrekt og oppdatert. Aggregering av data, BI-rapporter og analyser kan bidra til å avsløre datakvalitetsproblemer. Operasjonell drift og beslutningstaking vil også profittere på høy datakvalitet.

Målet med master data management er å samle inn og dele data, som kunde-, leverandør- eller produkt-masterdata, på tvers av flere systemer. I tillegg til et «master» ERP-system er det mange bedrifter som i tillegg benytter mange andre systemer, som for eksempel CRM- eller SCM-systemer, webtjenester, eller har behov for å slå sammen systemer som følge av bedriftens fusjoner.

I dagens digitale tidsalder, er datakvalitet og master data management i økende grad blitt en kritisk suksessfaktor for å produsere nye produkter og tjenester. Definerte roller og ansvar samt overvåking og optimalisering av datakvalitetssikringsprosesser er derfor kritiske for å lykkes.

 

Prosessdiagram i en syklus for Master Data Management. Foto.

Hvorfor Visma bWise?

Visma bWise har lang erfaring med å hjelpe bedrifter med master data og kvalitetssikringsprosesser reltatert til business intelligence-initiativer. En business intelligence-løsning er kun så god som dataene du putter inn i den, og vi hjelper derfor ofte kundene våre med å få på plass det grunnleggende først.

Gratis guide: Oppdag hvor fort du kan få innsikt i dine data

Tid er penger, men det er dine data også.

Lær hvordan du kan utnytte fordelene med automatisering, sky og AI for å gjøre relevante data tilgjengelige raskere og enklere for alle som trenger det. I den nye e-boken fra TimeXtender og Microsoft kan du lese om hvordan du kan ta del i big-data-revolusjonen ved å bruke en datastyringsplattform som strømlinjeformer datatilgang, modellering og forberedelse: 

Last ned guide

tid_er_penger_tx.png

Vil du vite mer?

Ikke nøl med å ta kontakt med oss.

 

Chat - Statement.png

Anbefalt innhold fra Visma om teknologi og BI