Dataiku

Med Dataikus plattform for data science kan alle i organisasjonen bidra i utviklingen av avanserte analysesystemer basert på maskinlæring (ML) og kunstig intelligens (AI).

Hva er Dataiku?

Dataiku bringer sammen eksperter på forretning, teknologi og prosjektledelse i ett og samme verktøy for å akselerere initiativer innen maskinlæring (ML) og kunstig intelligens (AI). Kryssfunksjonelt samarbeid står sentralt i plattformen og dette muliggjør raske utviklingssykluser uten behov for eksterne samarbeidsverktøy.

  • Ende til ende self service AI
  • Visualisering
  • Automatisering
  • Maskinlæring
  • Data Ops
  • MLOps
  • Governance og sikkerhet
  • Forklarlig kunstig intelligens
  • Batch og real-time prediksjoner

Hvorfor Dataiku?

Valgfrihet

Dataiku kan installeres og kjøres både on-prem og hos alle de store skyleverandørene. Dette sikrer at man ikke blir låst til hverken teknologi eller én enkelt leverandør. En multi-cloud- eller hybrid cloud strategi er ingen utfordring når portabilitet innebygget i produktet. Dataiku bygger sin plattform på toppen av gjennomprøvd og veletablert open source-teknologi. Dette gjør at eksisterende infrastruktur kan utnyttes i mange tilfeller hvor man har investert i sentral prosesseringskapasitet som f.eks. Kubernetes, Apache Spark eller Hadoop.

Enten man er utvikler, forretningsanalytiker eller prosjektleder så vil man føle seg hjemme i Dataiku. Modeller kan utvikles og testes helt uten å kunne skrive en eneste linje med kode, men man kan selvfølgelig også utvikle modeller fra bunn av i R, Python og Scala. Transformasjon og berikelse av data kan også gjøres visuelt med et godt utvalg av oppskrifter som ikke krever inngående teknisk forståelse, eller med kode i notebooks eller integrert i favoritteditoren.

Innovation - green.jpg

Dataiku 2_ 686x457.png

Automatisering

Google estimerer at så lite som 5% av kode i maskinlæringsprosjekter går til å løse selve forretningsproblemet, mens de resterende 95% av koden går til “limet” som holder resten sammen.

Ekstrahering-, transformering-, berikelse- og validering av data, vedlikehold- og oppsett av infrastruktur og monitorering av modeller er bare eksempler på deler av dette “limet”. Dataiku automatiserer disse nøysomme oppgavene assosiert med maskinlæring og kunstig intelligens.

Sikkerhet og governance

Granulær tilgangsstyring til forretningskritiske data er viktig for enhver virksomhet, men etter GDPR trådte i kraft har dette også blitt viktigere enn noen gang. Data må kunne spores fra den sankes til den brukes, og personsensitive data må anonymiseres. Hele databehandlingen må dokumenteres og Dataiku hjelper deg med å automatisere denne prosessen.

Etterhvert som utviklingen innen maskinlæring og kunstig intelligens har gått fremover, har også kravene til å kunne forklare hvorfor modeller gjør som de gjør blitt større. Forklarlig kunstig intelligens (explainable AI) er en viktig forutsetning for at brukere skal adoptere- og stole på at algoritmer og modeller fungerer som tiltenkt.

Dataiku 1_ 686x457.png

Kontakt oss om Dataiku

Vil du komme i gang med Dataiku?

Visma bWise tilbyr verktøy og bistand innen data science for løsninger i skyen og on-premise. Vi tilbyr rådgivning på hvordan du bør legge opp en satsning på data science med fokus på hele livssyklusen fra eksperimentering og modellering til produksjonssetting og monitorering.

 

Joachim Aae_skjema_bWise.png

Joachim Aae

Data Scientist i Visma bWise

Anbefalt innhold fra Visma om teknologi og BI