bWise logo

Frokost med big data i real-time

Dato: 26. september 2018
Tid: 08:30 – 11:00
Sted: Thon Hotel Opera, Dronning Eufemias gate 4, Oslo

Big Data i Real-time

Kan det bli mer «buzz» enn det? Bli med oss på denne 3-timers seansen hvor vi bruker Talends dataplattform til å se hvordan du kan analysere store datamengder fra flere ulike kilder i sanntid.

Talend er en plattform som støtter hele livssyklusen i denne typen prosjekter. Løsningen inneholder et kraftig ETL-verktøy, ESB-integrasjon, håndtering av datakvalitet og Master Data Management. I tillegg støtter den de Big Data-plattformene du benytter, som f.eks. Hadoop og Spark.

Plattformen gjør det enkelte å sette opp sanntidsintegrasjoner, som du igjen kan benytte for å bl.a. overvåke IoT-data, komme med anbefalinger på websider eller score kunder basert på oppførsel.

Talend har pakket alt dette inn i en ferdig virtuell maskin som vi benytter under denne seansen.

 

Vi ser på ferdige use-cases som dekker bl.a;

  • Sanntids IoT-analyser
  • Sanntidsanbefalinger basert på clickstream data
  • Overvåking av weblogger (Apache)
  • Clickstream analyse
  • ETL mot datavarehuset

Talend har pakket alt dette inn i et Docker-miljø hvor alt er klart til å kjøres. Her får du tilgang til ulike Hadoop-distribusjoner, og kan leke med teknologier som Spark Streaming, MapReduce, Kafka, NoSQL og Spark MLib.

Sandboxen kan lastes ned her >

Påmelding

For å delta på våre gratis kurs og seminarer ber vi om at du gir oss ditt samtykke til både behandling av personopplysninger og mottak av relevant informasjon i check-boksene nedenfor.

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger for å kartlegge mine interesser som beskrevet her og er kjent med at samtykket kan trekkes tilbake når som helst.

JA, jeg vil motta relevant informasjon basert på mine interesseområder fra Visma på e-post. Jeg kan når som helst melde meg av eller oppdatere mine interesser på Vismas abonnementsside.

Vi trenger ditt samtykke.

 

Hidden Big data sandbox

Dato:
26.sep
Tid:
08:30 - 11:00
Sted:
Bjørvika
Kategori:
Seminar
Type:
Seminar
Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.