Business intelligence er et samlebegrep for bruk av data i beslutningsprosesser. Det er et system for beslutningsstøtte som trekker ut riktige data fra store datamengder.

 

Hvorfor trenger man business intelligence?

I dag har virksomheter tilgang til en enorm mengde data og volumet øker hver dag i takt med digitaliseringen av prosesser og arbeidsmetoder. Uansett om det er markeds-, økonomi-, innkjøps- eller salgsavdelingen så besitter de alle data som kan hjelpe dem med planlegging, beslutninger og å svare på spørsmål. Å manuelt finne den spesifikke dataen som trengs i disse prosessene er en tidkrevende oppgave. Et business intelligence-system  forenkler denne prosessen ved å samle alle dataene fra forskjellige kilder og gjør det enkelt å finne riktig informasjon.

 

“Business intelligence er et samlebegrep som omfatter applikasjoner, infrastruktur, verktøy og prosesser som gir tilgang til analyse av informasjon som forbedrer og optimaliserer forretningsbeslutninger” – Gartner Group

 

Fordelene med business intelligence

Business intelligence øker ikke bare forståelsen av data i organisasjonen, men gjør den mer konkurransedyktig i en verden der data har blitt en nødvendighet for å forstå trender og kunders behov.

En viktig faktor i moderne business intelligence er “self service”. Det gir brukere mulighet til å finne sammenhenger i dataene sine uten å ha teknisk kunnskap. Et godt business intelligence-system bør dekke dette behovet for å øke forståelsen og oppmuntre til en datadrevet kultur.

  • Raskere og mer korrekte rapporter og analyser
  • Bedre beslutninger
  • Bedre datakvalitet
  • Visualisering og grafikk
  • Mer effektive prosesser
  • Sikkerhet

 

Hvordan benytte analyse, business intelligence og maskinlæring i dine IT-prosjekter?

I guiden vil du kunne lese mer om hvordan du kan ta i bruk maskinlæring og kognitive teknikker for å verdiøke analyse- og business intelligence-arbeidet.

Last ned gratis guide i dag >