EHF – Hva er elektronisk handelsformat?

Istedenfor å gå via post eller epost, kan bedrifter i dag sende stadig mer informasjon direkte mellom sine respektive økonomiløsninger. Standardformatet for utveksling av slike dokumenter er EHF – elektronisk handelsformat. Det er spesielt aktuelt i forbindelse med sending og mottak av efaktura.

Hva er EHF?

Elektronisk handelsformat (EHF) er det offentlige standardformatet for efaktura. Alle fakturaer som sendes gjennom den felleseuropeiske digitale infrastrukturen for elektronisk handel (PEPPOL) blir sendt i dette formatet. Bruk av EHF sikrer derfor at du enkelt kan utveksle digitale meldinger mellom dine egne systemer og systemene til dine kunder og leverandører.

Det har en rekke fordeler:

  • Istedenfor å sende og motta f. eks. fakturaer per epost eller post, utveksles efakturaer automatisk mellom fakturaløsningene til avsender og mottaker. Dermed får du store besparelser på administrasjon og ressursbruk. For at systemene skal snakke sammen, må informasjonen sendes i et felles format. Se hvor mye du kan spare på å benytte efaktura!
  • Et slikt standardformat sørger også for at all pliktig informasjon alltid er med i meldingen. Når du f eks skal sende en faktura, vil bruk av efaktura i EHF-standarden sikre at alle obligatoriske data er med.
  • EHF-meldinger sendes fra avsender til mottaker gjennom en åpen infrastruktur. Du trenger derfor ikke å inngå avtale om f eks efaktura med mottaker på forhånd. Alle selskaper som kan motta meldinger i elektronisk handelsformat er innmeldt i et åpent register for mottak av digitale meldinger – ELMA.

Hvordan kommer jeg i gang med EHF og efaktura?

forsidestackcopy0010Layer12

I dag øker bruken av EHF-standarden eksplosivt, takket være en sterk vekst i bruken av efaktura. For de aller fleste virksomheter er det nettopp fakturering og fakturamottak som er mest relevant. Hvis du vil vite mer om EHF og efaktura kan du laste ned vår gratis guide til elektronisk faktura.

Vår skybaserte fakturaløsning Visma.net AutoInvoice gir deg muligheten til å sende og motta efaktura direkte i ditt økonomisystem. Løsningen har også støtte for fakturaer på epost og i posten, slik at du får dekket alle dine behov på ett og samme sted.

Se hvordan Visma.net AutoInvoice kan effektivisere fakturahåndteringen i din bedrift!

About

Henrik Holte jobbet med tekst, video og animasjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Henrik: