Visma.net, det nye nettbaserte ERP-systemet fra Visma

I dag er en stor dag.

For første gang vil vi offentlig vise frem visma.net, vårt nye SaaS/nettskybaserte ERP-system.

Visma.net er antageligvis det første komplett nettbaserte ERP-systemet tilgjengelig i våre markeder, som også vil være godt nok for profesjonelle SME brukere med høye standarder for fleksibilitet og ytelse. Mens mange nettbaserte løsninger er brukervennlige og fine å se på, men har de en tendens til å være trege og med meget begrenset utvalg av funksjoner? SaaS har så langt bare gjort stor suksess blant bedrifter som ikke har omfattende krav til et ERP-system, hovedsakelig bedrifter med få mennesker som klarer seg med en helt standardisert løsning.

Nå viser Visma frem et system som skalerer til hundrevis av brukere i en bedrift, og som har funksjonalitet som vil tilfredsstille selv store, multinasjonale bedrifter. Systemet er raskere enn et profesjonelt, Windows-basert system, og med den type funksjonalitet som avanserte brukere er vant til. På samme tid, å være web-basert gjør systemet mye enklere å ta i bruk for en som ikke er avanserte bruker, for de som kun bruker systemet iblant, og for ledere slik som meg selv.

Siste lørdag morgen satt jeg ved frokostbordet, med min kones iPad, og kunne ta ut rapporter og søke opp data i løsningen. Visma.net fungerer til og med på min Samsung Note. Ingen installasjoner, ingen Citrix, ingen lisenser, ingen applikasjoner, bare den nettleseren du ønsker, Safari, Explorer, Android, Firefox, Chrome, og så videre.

I løpet av sommeren vil vi ha flere pilot-kunder på Visma.net i Finland, Norge og Nederland. Så kommer enda mer spennende dager; Full lansering og release i September. I løpet av 2013 vil de fleste Visma-selskapene flytte våre interne regnskap og administrasjon til Visma.net.

Spennende dager er fremfor oss!

Øystein Moan
CEO
Visma