Gå til hovedsiden

Visma Employee – appen som gjør jobben enklere

Bruk av nettbaserte løsninger og mobilapper øker tilfredshet og effektivitet hos ansatte. I Visma satser vi på å utvikle mobilløsninger som gjør din arbeidsdag enklere.

Om din bedrift utbetaler lønn med Visma.net Payroll eller Visma Lønn, har du som ansatt tilgang til Visma Employee. Den skybaserte tjenesten er helautomatisert, og forenkler hverdagslige oppgaver knyttet til administrative behov. Ved å være i skyen har du alltid tilgang, så lenge du har nett, enten på mobil eller pc. Appen er gratis.

System som jobber for deg

I Visma Employee har du oversikt over alle lønnsslipper, utlegg, feriedager og timer ført. Du slipper å lete deg gjennom diverse mailer, sider og dokumenter for å finne frem til det du trenger, med alt tilgjengelig på kun et par tastetrykk.

Alle handlinger i Visma Employee blir sendt direkte til din leder, og du trenger kun å forholde deg til en avklaring med dem. Har du en forespørsel som trenger godkjenning, vil du med appen bli varslet når dette skjer. Løsningen er optimalisert for et moderne arbeidsmarked, med digitale prosesser som effektiviserer arbeidsdagen.

Brukervennlig

Visma jobber for å utvikle enkle, intuitive og bærekraftige løsninger. Overgangen fra administrative oppgaver utført med penn og papir, til digital ledelse basert på kontroll og oversikt, har som mål å redusere CO2-utslipp på arbeidsplassen med opptil 60%. Tjenesten støtter opp mot elektroniske utbetalinger, i tillegg til timeføring og ferie i en digital kalender.

Visma Employee har en rating på 4,4 av 5 i App Store. Appen laster du ned via App Store hvis du har iPhone, eller fra Google Play hvis du har Android-telefon. Når du først laster ned appen, logger du inn med din e-postadresse og det passordet du opprettet når du logget deg inn i Visma.net første gang. Første gang du logger inn vil du få mulighet til å velge hvordan du skal logge deg inn i appen, og skulle du ønske å endre dette senere kan det gjøres i innstillingene.

Les mer: Gevnister ved å bruke apper

Lønnsslipp

Det har aldri vært enklere å finne lønnsslippen. Med Visma Employee slipper du å lete gjennom e-posten din, eller navigere deg rundt på nettsider satt opp av din bedrift. Lønnsoversikten er blant det første du ser når du er inne i appen, hvor alle utbetalinger til deg blir listet opp. Ønsker du å bli varslet om utbetalinger, kan du skru på dette i appen.

Ved hver lønnsutbetaling får du grunnleggende info, som fastlønn, skatt, trekk og forsikringer. Om du trenger å se all informasjon knyttet til din lønn, finner du det i en PDF som kun ligger et tastetrykk unna.

Det er stor sikkerhet knyttet til å få få lønnsslippen i appen. Med dette unngår du sårbarheten i å få privat informasjon i fysisk format, eller digitalt på mail. Med Visma Employee er det kun du som har tilgang til din egne, private konto, hvor du logger inn via eget passord, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.

Timeregistrering

Timeregistrering føres direkte i appen. Har du timelønn vil du kunne registrere alt i Visma Employee sin kalender, som blir sendt direkte til din leder for godkjenning. I tillegg til standardtimer kan du registrere blant annet: overtid, reisetid, helligdagstillegg, og tillegg til nattarbeid. Du kan også registrere timer på forhånd.

Om du har fastlønn trenger du hovedsakelig å fokusere på å godkjenne timer. Fleksitid kan fordeles rundt i kalenderen, og du kan eventuelt spare opp timer til avspasering.

Ferie og fravær

I Visma Employee kan du registrere alle former for fravær i kalenderen. Kalenderen ligger som en egen fane – det samme stedet hvor du registrerer timer. Har du fravær grunnet fødsels- og foreldrepermisjon, sykdom eller ferie, legger du dette inn i appens kalender.

Når du skal søke om ferie trenger du kun markere dagene i kalenderen. Dette blir sendt direkte til din leder for godkjenning, og oppdateres automatisk ved godkjenning. Både du og din leder blir varslet ved registrering eller endring i planlagt ferie, med mulighet for å legge til ytterligere kommentarer. Antall feriedager du har til gode vil alltid være synlig i appen, og er blant det første du ser når du logger deg på. Dette oppdateres automatisk ved endringer, så hverken du eller din leder trenger å stille spørsmål til hvor mange feriedager du har til gode.

Les mer om: 5 tips til en bedre ferieavvikling

Utlegg, reiseregninger og kjørebok

Utlegg kan være blant de største utfordringene i en bedrift. Usikkerhet knyttet til hvordan det skal registreres og hvem som skal få det tilsendt, kan koste deg dyrebare timer. Derfor har vi valgt å gjøre det så enkelt som mulig. En egen fane er satt av til utlegg, hvor du kun trenger å trykke deg inn på hvilken form for utlegg det er.

Har du en fysisk kvittering, trenger du kun ta et bilde av den med mobilen. Appen vil foreslå dato, beløp og valuta, som gjør at du kun trenger å registrere utleggets formål. Dette blir sendt videre til din leder, som kun trenger å godkjenne utlegget for å få det sendt videre til økonomiavdelingen.

Du kan også registrere utlegget manuelt, både på pc og mobil. Enten dette er til utbetaling av bonus eller en togbillett, trenger du kun oppgi dokumentasjon, beløp og formål.

Bilgodtgjørelse

Du kan enkelt registrere bilgodtgjørelse i Visma Employee når du har vært på reise. Ved hjelp av kartfunksjonen kan du legge inn hvor du reiste fra og til, i tillegg til eventuelle stopp på veien. Appen regner automatisk ut hvor mange kilometer du har kjørt. Du kan i tillegg angi om du har hatt med passasjerer. 

Kilometergodtgjørelsen sendes til godkjenning direkte i appen, men det kan også legges til som en reiseregning.

Last ned appen i App Store

Last ned appen i Google Play

Er du lønnsansvarlig i din bedrift, eller jobber du i regnskapsbyrå som kjører lønn for andre?

Visma Employee gjør det enkelt for alle ansatte å utføre administrativt arbeid korrekt.  De ansatte registrerer selv fravær, ferieønsker, utlegg og timer – enten fra appen eller desktop. Du blir varslet og kan godkjenne like enkelt.
Husk at alle brukere (ansatte) på Visma.net HRM-tjenester, får gratis support fra Visma. Ta kontakt med vårt Visma.net Customer Service team på e-post [email protected].

Se video av alt du kan gjøre i Visma Employee

Mest populære