Gå til hovedsiden

Visma Cloud Accounting 2018 – årets artigste samling for regnskapsførere

Torsdag 15. november møtte nærmere 350 regnskapsførere og bransjefolk opp på Latter for å delta på årets høydepunkt for regnskapsførere som satser på Visma eAccounting. Stikkordet var god stemning, humor og ikke minst høyt læringsutbytte.

Visma Cloud Accounting 2018
Visma Cloud Accounting 2018

Byråer fra hele landet deltok

Visma Cloud Accounting har på få år utviklet seg til å bli en flott arena for det vi i Visma opplever som Norges mest fremoverlente regnskapsførere. Utviklingen av arrangementet og økningen i antall deltakere har skjedd i tråd med at interessen for Visma eAccounting for regnskapsførere som har vært sterkt økende de siste to årene. Byråer fra hele landet samles i Oslo og etter det vi erfarte var det flere som tok med seg både hele regnskapskontoret og kombinerte det med årets julebord i hovedstaden.

I introen ble det lagt vekt på farten i antall kunder på Visma eAccounting samt at regnskapsførere nå begynner å stå for en stor del av det antallet kunder som aktiveres. I tillegg fikk vi en gjennomgang av noe av det som har blitt gjort i 2018 for å styrke satsingen på regnskapsførere samt spennende fokusområder vi så at regnskapskontorer har hatt i det siste. Det ble blant annet nevnt spennende markedsførings initiativer, kundeseminarer, spesialisering på bransjer og integrasjoner, samt større tiltro til at kunden selv kan bidra gjennom brukervennlige løsninger.

En stor dose humor

Etter suksess i fjor, benyttet vi i år igjen en komiker som konferansier – til stor begeistring fra publikum. Nils Ingar (Nilsi) Aadne sørget for uforglemmelige øyeblikk mellom presentasjonene,  og latteren satt løst blant deltakerne.

Nilsi ble ikke valgt uten grunn, med sitt prosjekt “fra komiker til toppidrettsutøver” er han et godt eksempel på det å gå ut av komfortsonen og jobbe hardt for å lykkes.

«Opp i skyen, baby»

I år var vi så heldig å få noen av Visma eAccounting partnerne selv til å fortelle sine suksesshistorier. Først ut var On Time Regnskap AS med sitt foredrag “fra manuelle prosesser til automatikk i skyen”. Tore Jahren gikk på scenen til sin egen sang. Skikkelig kul og fengende låt! “Opp i skyen baby” skapte virkelig nysgjerrighet. Det var hans egen kunde som hadde produsert låten, helt i tråd med Tore’s strategi om å utnytte sine relasjoner, “godtallteorien”. Tore fortalte sin historie om hvordan han har snudd et regnskapskontor fullt av permer og papirer, med negativt resultat – til et moderne digitalt regnskapskontor, med automatiserte prosesser i skyen og kunden i fokus.

Full kontroll med Visma Byrå

Neste byrå på scenen var Causa AS, et byrå som senere skulle vise seg å få kveldens gjeveste oppmerksomhet. Fred Radenbach og Jørgen Edvardsen har jobbet knallhardt de siste årene med å bygge opp et av Norges mest spennende regnskapsbyråer, kun med skybaserte systemer.

For byråer i stor vekst er det gjerne utfordrende å få prioritert interne rutiner og prosesser. Det fikk de også erfare da de fikk kvalitetskontroll og det ble påpekt flere svakheter. Hva ble da mer naturlig enn å sette seg ned med Visma Byrå og Visma Byrå Periode for å løse denne utfordringen? I deres presentasjon fortalte de i detalj hvordan de benytter de to løsningene til internadministrasjon, dokumentasjon og avstemming. Det var mange som fulgte nøye med. Ikke overraskende med tanke på at det er få konkurrenter i markedet som tilbyr disse funksjonene i skyen. De avsluttet med å fortelle at de gledet seg til neste steg, å ta i bruk Visma Byrå År, Vismas nye årsoppgjørssystem i skyen.

Roar Mokastet fra Visma avsluttet med en introduksjon til nettopp til årsoppgjør i skyen. Han kunne fortelle at ambisjonene med avstemming og årsoppgjør i skyen er høye, og at vi forventer at regnskapsførere i fremtiden vil bruke mye mindre tid på årsoppgjør gjennom bedre kontroll gjennom året.

Produktnyheter, smarte tips & triks

Presentasjonen som alltid blir tatt godt imot er nyheter i produktene. Av mange spennende funksjoner som ble presentert, var status på bankintegrasjoner – der nye banker nå er på vei. I tillegg ble forbedret håndtering av reskontro og ikke minst nye rapporter i lønnsmodulen tatt godt imot. Det var nok også mange som ble overrasket over at Visma Collectors snart har sin integrasjon mot Visma eAccounting klar og ikke minst, at det er planlagt lagermodul i Visma eAccounting i 2019.

I produkt-delen ble det også fokusert på alle mulighetene som ligger i integrasjoner. En spennende nyhet var Zapier, som om kort tid vil gi 1000 nye muligheter inn mot Visma eAccounting. Produktdirektør Ole Hasven fortalte engasjert om hvordan man kan spille en sang i Spotify når en ordre faktureres, eller hvordan man kan legge til nye kunder fra Visma eAccounting i eksempelvis MailChimp. Kanskje litt fjernt for mange akkurat nå, men at det viser at Visma eAccounting er et meget moderne produkt, det kan ingen si noe på.

Våre dyktige konsulenter Jørn Karlsen og Frederik S. Sohlman loset oss videre gjennom en rekke tips til praktisk bruk av Visma eAccounting. Her fikk man servert relevante tips for både nybegynnere og mer erfarne. Ingen tvil om at kunnskap er viktig for suksess og sesjonen startet herlig med spørsmålet “Er dere moderne hjemme?”. Norsk næringsliv har fortsatt en vei å gå når det gjelder moderne bruk av teknologi i arbeidslivet, selv om vi har kommet et langt stykke privat. Forhåpentligvis bidrar slike dager som dette til en endring nettopp der.

Nytt av året: Visma Cloud Accounting Awards

I år delte vi ut kåringer for aller første gang! Formålet var å løfte frem alle de spennende initiativene norske regnskapsførere gjør for å samarbeide med kundene, gi kundeverdi, og skape lønnsomhet i regnskapsbyrået.

Flere av regnskapsbyråene har det siste året laget egne filmer, avholdt kundearrangementer, og laget radioreklame. De nominerte regnskapsbyråene bidrar som en inspirasjonskilde for bransjen generelt – og jobben med å kåre vinnere var derfor veldig vanskelig!

Årets Utfordrer 2018: eRatio AS

Kriteriene som ble lagt vekt på i kåringen av Årets Utfordrer er at regnskapsbyrået utfordrer det etablerte, er tro til konseptet og leverer fremdrift og resultater i en bransje som beveger seg stadig raskere.

eRatio har det siste året utfordret det etablerte og jobber kontinuerlig med effektivisering av prosesser, fjerne manuelt arbeid, og samhandling med kundene for å levere oppdaterte regnskap på en effektiv måte. På kontoret sies det at “Den beste prosessen er ingen prosess” og de har bygget opp god teknisk kompetanse for å utvikle egne løsninger og integrasjoner der det ikke eksisterer effektive løsninger i dag, som også gir muligheter for mersalg for regnskapsbyrået

Årets Omstilling 2018: On Time Regnskap AS

Neste kåring var Årets Omstilling, en pris som ligger høyt siden det krever; dedikasjon, hardt arbeid over tid, og mot til å stå i stormen. Det handler om å sette en visjon og lede mot fremtiden og jobbe for å gi mer kundeverdi og mer verdi for regnskapskontoret!

On Time Regnskap AS har det siste året hatt møte med alle sine kunder og flyttet kundene til skyen. På samme tid har de doblet antall kunder og ansatt flere nye medarbeidere. Det er en kultur for å prøve, feile og lære hos On Time Regnskap. Mottoet “Gårsdagens transaksjoner oppdatert i dag” ble implementert tidlig og har ført til at kundene kan bruke oppdaterte nøkkeltall i beslutningsprosesser og nære relasjoner mellom kunde og regnskapsfører

Årets Visma eAccounting Partner 2018: Causa AS

Den gjeveste prisen som ble delt ut var prisen for Årets Visma eAccounting Partner. En kåring som samler flere elementer i en og samme kåring, og som legger vekt på totalleveransen, kompetanse og resultater.

Causa AS har bygd sin satsning rundt Visma eAccounting de siste 3 årene og har tatt i bruk alle tilhørende produkter rundt Visma eAccounting. Ved å ta i bruk Visma Byrå, Visma eAccounting og Visma Byrå Periode & År, sørger de for effektiv samhandling, merverdi for kunden og god kontroll på frister, dokumentasjon og rapportering. Regnskapsbyrået er ekstremt forretningsorienterte, og står på for å finne nye forretningsmuligheter og strategiske samarbeid. Siden de ble Visma eAccounting Partner har de presentert på ulike seminarer for Visma sine kunder, holdt egne arrangementer og presentert for ulike organisasjoner og utdanningsinstitusjoner. Alt det harde arbeidet har ført til at regnskapsbyrået har opparbeidet seg en solid kundeportefølje og velfortjent stakk av med Årets Visma eAccounting Partner.

God stemning og hyggelige tilbakemeldinger

Det var generelt god stemning gjennom hele dagen, og i pausene benyttet deltakerne seg av mulighetene til å besøkte de ulike standene rundt om i lokalet. Flere av våre API-partnere var på plass for å svare på spørsmål – sammen med våre egne konsulenter og selgere. Kvelden ble avsluttet med en fantastisk middag på Restaurant ASIA, der vi fikk servert en deilig julemiddag med asiatisk vri.

Skal vi tro tilbakemeldingene vi har fått både under og i etterkant av arrangementet – så er det bare å sette en dato for neste års arrangement og starte jobben med Visma Cloud Accounting ‘19!

Vil du vite mer om Visma eAccounting for regnskapsfører? Les mer om den komplette løsningen her,  se vårt introduksjonswebinar eller ta kontakt med en av våre dedikerte salgskonsulenter for en hyggelig prat.

Hadde du ikke anledning til å delta på årets Visma Cloud Accounting? Se video fra dagen her:

Mest populære