Vinnere av påskemysteriet

To vinnere er kåret i påskemysterie-konkurransen.

– Hovedspørsmålet var hvordan detektiven kunne vite at det var Idar som var skurken. Dessuten la vi til et tilleggsspørsmål om hvordan detektiven skjønte at noen hadde vært der i påsken.

Idar It-ansvarlig forklarte hans tur innom kontoret i påsken med at han måtte fikse integrasjoner i Visma.net. Der avslørte han seg selv. Ali M. Khan var en av dem som svarte helt etter boken.

«Visma.net kommer ferdig integrert og trenger ingen IT ansvarlig for å fikse opp i integrasjoner. Null administrasjon trengs fra IT avdelingen. That’s the beauty of the cloud J

Svaret hans på underspørsmålet lød som følger: «Det var en frisk blomst på pulten, derfor måtte noen har vært innom kontoret.»

Sekk og reiseludo sendes til Ali som vinner av konkurransen. Vi har imidlertid også valgt å premiere det mest kreative svaret.

Thomas Holseth svarte helt etter boken på første spørsmål, men hadde en litt mer kreativ teori på spørsmål nummer to.

«Detektiven forsto at noen måtte ha vært på kontoret siden harddiskene var borte, samtidig som Daglig leder først sier at det har vært innbrudd for så å si at ingen har brutt seg inn og ingen ansatte har vært på kontoret. Jeg tror faktisk at Daglig leder har vært med på leken og beordret IT ansvarlig Idar til å hente harddiskene for å lage en egen nettsky i kjelleren. Slik skulle de begynne å selge denne for å konkurrere mot Visma sin visma.net løsning. Daglig leder er smart nok til å forstå at det er voldsomt mye penger å hente på dette nå om dagen, men ikke smart nok til å skjule sin kriminelle handling. Daglig leder og Idar bør bures inne som utro tjenere for Påskeegg AS.»

Gratulerer til vinnerne!

Påskemysterium 2013

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: