Gå til hovedsiden

Vi styrker SEO-satsingen!

Målet med å jobbe med SEO (Search Engine Optimization) er å øke synligheten til nettsidens produkter og tjenester. Dette skal igjen bidra til mer besøk på nettsiden og mer salg. Rangering i Googles søkeresultater er avgjørende for hvor mye mer trafikk du får. Her får du vite hva du bør gjøre for å styrke din […]

Laptop, på skjermen grafer fra SEO-verktøyet Hrefs

Målet med å jobbe med SEO (Search Engine Optimization) er å øke synligheten til nettsidens produkter og tjenester. Dette skal igjen bidra til mer besøk på nettsiden og mer salg. Rangering i Googles søkeresultater er avgjørende for hvor mye mer trafikk du får. Her får du vite hva du bør gjøre for å styrke din SEO-posisjon og du får møte vår nye SEO-spesialist.

De siste tiåret har Visma Digital Commerce hatt et aktivt SEO-miljø og vi er mer engasjert nå enn noen gang. Både fordi SEO er vel så essensielt for nettbutikker i dag, men også fordi vi brenner for å løse tekniske utfordringer som gir resultater og salg — og det er akkurat der SEO-skinner.

Hva kan vi tilby?

SEO audit

Det er fint å begynne med en SEO-audit for å få en oversikt over hvor utfordringene og mulighetene ligger. Ved å gjennomføre en SEO audit kan vi komme med konkrete råd som kan styrke bedriftens markedsposisjon og markedsandel. Derfor er organisk trafikk en kritisk kanal for alle bedrifter som satser på nett. En kanal hvor det gjelder å være synlig når brukerne er på jakt etter akkurat dine produkter og tjenester.

En SEO audit handler om å analysere dagens situasjon. Undersøke om det er noen tekniske utfordringer som kan bidra til å gjøre nettsiden mer forståelig for Google, optimalisering av nettsidens innhold for å styrke relevant og gjøre søkeordsanalyser for å finne potensiale for å øke trafikk og omsetning.

Teknisk analyse

En teknisk analyse innebærer at vi undersøker alle tekniske elementer på nettsiden som Google og andre søkemotorer benytter. Tekniske utfordringer kan hindre at din nettside ikke inkluderes i Google søkeresultat eller i å rangere som den fortjener, noe som vil resultere i lavere organisk besøk. Vår erfaring vil bidra til å løse dette på best mulig måte for din nettside.

Søkeordsanalyse

En søkeordsanalyse er nøkkelen i SEO. Søketrendene er stadig i endring så det er viktig å ha oppdatert data med søkefraser som benyttes i dag. Analysen vil inkludere nettsidens posisjoner og landingsside i Google.

Innhold

Når det tekniske og søkeordsanalysen er på plass er det tid til å se på innholdeelementer som benyttes av søkemotorene. Det er alt fra bilder på nettsiden til overskrifter og innhold. Riktig bruk av søkefraser og god sidestruktur vil gjøre det enklere for søkemotorer å velge riktig side når de skal knytte søkefraser opp mot innholdet på nettsiden. Det er viktig å ha kundefokus å hjelpe brukeren så godt vi kan med godt innhold.

Vi kan hjelpe deg hele veien

Vi kan sette opp en fast avtale der du har et eget SEO-team som jobber for å sikre deg salg og resultater. Med en fast avtale kan du trygt vite at det alltid jobbes for at du er i tet i din bransje og at synligheten er sikret.

Landskapet endret seg raskt og man må ha gode kilder til godt oppdatert informasjon og der ligger vi alltid i forkant. En av våre årlige favoritter er for eksempel verdens største SEO-seminar, BrightonSEO. 

Møt Ceran!

Nå styrker vi vårt SEO-miljø med enda en erfaren spesialist i faget. Ceran James er en avansert, teknisk SEO-spesialist med erfaring fra mange av norges beste på nett, han dykker raskt inn i komplekse utfordringer og analyserer seg frem til løsninger som gir resultater. Det varmer våre SEO-hjerter og det kiler bittelitt i magen når vi får enda en viktig ressurs inn for å bygge vårt miljø videre.

Ceran James
Ceran James

Hva er egentlig SEO?

SEO handler om å styrke en nettsides posisjon i søkeresultatene. Det er over 200 faktorer som spiller inn som avgjør hvilken side som får førsteplass i Google. Ved å forstå Googles algoritme så godt som det lar seg gjøre er det mulig å jobbe med å styrke din posisjon.

Hvorfor er det viktig å jobbe godt med SEO?

I Norge gjennomføres det ca. 50 millioner Google søk daglig. Her handler det om å være tilstede når søkeren er ute etter å finne dine produkter. Det er en av de beste, om ikke den aller beste, trafikkilden til nettsider i dag med høy konverteringsrate. Hvis bedriften ikke bruker nok tid og ressurser på Google vil salget gå rett i lomma til alle konkurrentene. Brukeren har såpass god tillit til Googles søkeresultater i dag at salgene går ofte til de som ligger best tilgjengelig. Google er også en sterk bidragsyter når det kommer til branding. Bedrifter som ofte er synlig høyt i søkeresultatene bygger merkevaren og tilliten til forbrukeren.

Hva har du gjort tidligere?

Med snart 10 års erfaring har jeg jobbet med det aller meste. Alt fra nyoppstartede selskap, SMB, til de aller største selskapene i Norge. Alt fra små og store nettbutikker til de største bankene og forsikringsselskapene. Noe som gir meg en bred erfaring innen markedet.

Har du noen tips til de som ønsker å gjøre SEO selv?

Undersøk hvilken intensjon brukere har når de søker i Google. Det kan enkelt gjøres ved å gjennomføre et søk og se hvordan Google selv tolker søkerens intensjon — basert på søkeresultatene du får opp. Det gjør det enklere å bygge en god og riktig SEO strategi.

Hva er din SEO-prosess?

Alle nettsider har forbedringspotensiale når det kommer til SEO. Utfordringene nettsidene har er sjeldent de samme. En bedrift kan ha utfordring med det tekniske, mens en annen bør jobbe med overskrifter og metatittel. Det viktigste er å finne potensialet og jobbe strategisk i forhold til hva som vil gi mest effekt. Her er det mye enklere å velge riktig strategi om du har god erfaring til hva som vil gi mest effekt, på kort og lang sikt.

Hva er de vanligste feilene nettbutikker gjør?

Det å tro at Google og andre søkemotorer vil løse alt automatisk for deg og din bedrift. Google jobber dessverre ikke for at deres selskap skal øke omsetning og fortjeneste. SEO er en fortjent kanal, basert på kompetanse og kvalitet.

Vi i Visma Digital Commerce kan selvfølgelig hjelpe deg med dine SEO-behov og vi anbefaler å begynne med en SEO Audit. Ta kontakt med oss hvis du ønsker SEO-råd som selger!

Mest populære