Gå til hovedsiden

Utnytter du kompetansen til den lønnsansvarlige?

Vår erfaring tilsier at mange lønnsmedarbeidere sitter på en omsorg for bedriften som de ikke får brukt. Les mer om hvordan du kan forbedre lønn- og HR-rutinene.

Digitalisere lønn og HR
Digitalisere lønn og HR

Vår erfaring tilsier at mange lønnsmedarbeidere sitter på en omsorg for bedriften som de ikke får brukt. Heller enn å punche tall og flytte filer, kan det tenkes at hovedbeskjeftigelsen deres kan rette seg mer mot de ansatte? Og hva kan du som leder gjøre for å tilrettelegge for at de får utnyttet potensialet sitt – som igjen gagner hele bedriften?

Bli kjent med fremtidens lønnssystem!

Spørsmål du bør reflektere over

  • Har jeg oversikt over hvordan det står til med sykefraværet eller om feriekabalen er i boks? Eller er jeg avhengig av å få rapporter fra lønningsavdelingen for å få oversikt?
  • Har bedriften ulike systemer for timeregistreringer, fravær, reiseregninger og utlegg? (Mange bruker faktisk papirbaserte systemer eller Excel-ark for denne jobben. Man kan spørre seg om hvorfor.)
  • Hvor enkelt og tilgjengelig er det for de ansatte å føre timer, utlegg og ferie?
  • Har jeg oversikt over hvor mye tid lønnsansvarlig bruker på å samle riktig data fra de ansatte hver måned, før lønnen kan utbetales?
  • Utbetaling av lønn: Må lønnsansvarlig regne og beregne manuelt?
  • Hvordan forvalter mine ansatte tiden sin i dag?
  • Hvordan kan de få en mer produktiv arbeidsdag?

Hvorfor tar lønn og HR så mye tid?

Som ansatte i en bedrift har vi en del fellesnevnere – ledere så vel som øvrige ansatte. Vi får alle lønn (heldigvis). Alle har vi ferie, de aller fleste også fravær og sykmeldinger. Mange er på reise og leverer reiseregning, eller har en taxitur eller et utlegg som jobben skal dekke. Noen har muligens firmabil, og de fleste har velferdspermisjon. Mange av ansattdataene skal rapporteres til myndighetene. Hver måned.

Det er en grunn til at alle bedrifter bruker mye tid på alt arbeidet rundt lønn og HR. Det er mye å ha kontroll på, som følgelig spiser av arbeidsdagen til både de som jobber med lønn og hr, og de ansatte som skal registrere og rapportere. Men det er kanskje ikke nødvendig å gjøre det mer komplisert enn nødvendig for dine ansatte?

5 grunner til å digitalisere lønn- og HR-rutinene

Digitale løsninger gjør arbeidsdagen smidigere for både lønningsansvarlig og ansatte. Resultatet blir at kan de bruke tiden på det de faktisk skal gjøre – altså det som skaper verdi for selskapet og kundene.

1. Involverte og engasjerte ansatte

Hvorfor punche når de ansatte kan gjøre jobben selv? Med brukervennlige apper, som veldig mange lønnsløsninger har i dag, fører de ansatte timer, registrerer overtid, ferie, fravær og utlegg – alt på mobilen. De tar bilde av kvitteringen, og sender regningen inn til godkjenning. Hva med lønnsslippen på mobilen? Ja, takk!

2. Alle har innsikt i bedriften

Hvordan står det egentlig til i bedriften? Er feriekabalen i boks? Hvor ofte er de borte fra jobb, og av hvilke grunner? Et moderne lønnssystem gir de ansatte tilgang til sine data, men samtidig også ledere innsikt i verdifull data i bedriften. Det betyr at du som leder ikke lenger trenger å be om rapporter.

3. Lønnsansvarlig får mer tid

Å jakte og etterlyse informasjon, gjøre beregninger og punche data manuelt, det hører fortiden til. Hvorfor ikke automatisere det som kan automatiseres? På den måten kan den eller de som jobber med lønn bruke tiden på annet. For eksempel HR-arbeid, oppfølging av sykefravær eller bedre HMS-arbeid.

4. Enkel og rask godkjenning

Et nettbasert lønnssystem setter punktum for all papirflytting og dobbeltarbeid. Dagens løsninger er alltid oppdatert i henhold til lover og regler, slik at innsendinger og godkjenninger fra PC eller mobil går raskt og knirkefritt.

5. En fleksibel arbeidsdag for alle

På reise? Null problem. Jobbe hjemmefra? Funker det også. Å ha et skybasert lønnssystem betyr at alle i bedriften har tilgang til alt de trenger hele døgnet, hvor enn de er. Det bidrar til en mer fleksibel arbeidsdag med produktivitet i forsetet.

Hvordan står det til med lønningsavdelingen hos dere?

Ny teknologi spiser gamle vaner til frokost! Som daglig leder mister du ditt konkurransefortrinn om ikke du holder deg oppdatert. Er du klar for å finne nye veier? 

Bli kjent med fremtidens lønnssystem!

Mest populære