Gå til hovedsiden

Travleste dagene i bransjen

tillegg til solide nyttårsforsetter har vi i regnskapsbransjen også andre viktige ting som må settes fokus på i starten av året: Årsoppgjøret

Årsoppgjøret
Årsoppgjøret

Årsoppgjøret medfører mye arbeid siden dette skal vise det korrekte regnskapet for hele det forestående året, og må dokumenteres og gjennomføres på riktig måte. Som første års økonomi-trainee i Visma Services bistår jeg i dette arbeidet med å gjøre ferdig mye av det forberedende årsoppgjøret. I Visma har vi en standardisert perm som fungerer som en slags oppskrift for hvordan dette skal gjøres, men likevel er det nok av utfordringer.

Kassen skal være avstemt, varelageret skal være signert, telt og vurdert etter riktig prinsipp, bankkontoen må stemme, leverandørsaldoene skal være korrekt, og det kan nevnes i fleng. Dette er jo noe vi vet godt, men det er ikke alltid like enkelt å få kundene med på laget til rett tid og sted. Det kan med andre ord bli lange dager på kontoret, men det passer egentlig veldig fint på denne tiden av året. Det er faktisk ganske greit å sitte inne og jobbe litt med gode kolleger og en varm kopp kaffe når det hagler som verst på vinduet.

Har du husket alt rund årsberetning ? Les vår huskeliste her

Mest populære