Gå til hovedsiden

Tidligere Trainee: Berit Braut

1.       Hvem er du?

Berit Braut, 25 år og opprinnelig fra Oppdal i Sør-Trøndelag. Jeg har en Master of Science i Økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole hvor jeg har tatt markedsføring som min hovedprofil. Gjennom studiet har jeg hatt to utvekslingssemester. Våren 2006 studerte jeg ved Macquarie University i Sydney, Australia, og høsten 2008 studerte jeg ved Hawaii Pacific University på Hawaii, USA.

2.       Fortell om prosjektet du hadde i Software

Prosjektet mitt i Visma Software AS gikk ut på å analysere Visma Contracting support. Målsetningen var å utarbeide et grunnlag for å; kunne bedre organisere supportavdelingen, få betalt for support som egentlig er konsulentarbeid, få kundene til å bruke support på riktig måte, samt foreslå tiltak for å redusere pågangen og organisere avdelingen bedre i hektiske perioder. Prosjektet resulterte i konkrete forslag til tiltak samt en implementeringsplan. Flere av tiltakene ble implementert umiddelbart, mens andre har blitt implementert i etterkant av prosjektperioden.

3.       Fortell om stillingen du har i dag i Software og hvorfor du valgte denne?

I dag har jeg en stilling som prosjektleder i Visma Contracting hvor jeg jobber med både interne og eksterne prosjekter av ulik art. I min rolle sitter jeg ”midt mellom” R&D og marked. Mye av jobben består i å organisere og holde i de ulike prosjektene jeg jobber med, samt kommunikasjonen rundt prosjektene både internt og eksternt. Siden denne stillingen ikke eksisterte fra før, føler jeg meg veldig heldig med tanke på at jeg selv har vært med å forme stillingen min. Grunnen til at jeg valgte Visma Software AS var de mulighetene jeg så i stillingen, samt de mulighetene som ligger i Visma Software AS generelt.

4.       Hva er det aller beste med å komme rett fra skolen og inn i Vismas Management Trainee program?

Som nyutdannet er det å gå inn som Management Trainee et godt springbrett til videre karriere. I traineeperioden får man mulighet til å knytte nettverk i de ulike divisjonene, selskap og avdelinger man er plassert, i tillegg til at man også får et godt nettverk gjennom tidligere traineer. Dette nettverket er gull verdt når man etter endt traineeperiode går inn i faste roller.

Mest populære

  • Lønn på 1. og 17. mai

    Lønn på 1. mai og 17. mai

    På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

  • Dette er Lean

    Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.