Tar norske bedrifter mer hensyn til miljøet enn svenske?

Ifølge tall fra Vismas nordiske Næringsbarometer så gjør de nettopp det.  I Norge tenker over halvparten av små og mellomstore bedrifter på miljøet når de gjør innkjøp. Knapt fire av ti bedrifter i Sverige gjør det samme.

Regionale forskjeller

Næringsbarometeret avdekker store regionale forskjeller i begge land når det kommer til hvor viktig hensynet til miljøet er. I Norge ligger Oslo helt på topp med 64,4 prosent etterfulgt av Østfold med 61,1 prosent. På bunnen finner vi Vest-Agder med 37,8 prosent. Blant de svenske bedriftene ligger de jämtlandske på topp. I Jämtland, som ligger midt i Sverige, sier 75 prosent at de tar hensyn til miljøet når de gjør sine innkjøp. På bunnen finner vi Västmanland med bare 13,8 prosent. Rapporten viser at selv i de regionene der miljøspørsmålet er minst viktig, er det fortsatt dobbelt så mange miljøbevisste bedrifter i Norge enn i Sverige.

Rett pris avgjør

I både Sverige og Norge angir bedriftene at det er prisen som avgjør om de er villige til å ta miljøhensyn eller ikke. Med rett pris hadde dermed kanskje enda flere tatt hensyn til miljøet når de gjør innkjøp. Ved å senke prisene på miljøvennlige produkter burde leverandørene ha store muligheter til å både øke salget og samtidig ta vare på miljøet!

Les mer om Næringsbarometeret

0