Hverdagen etter endt skolegang

Suser avgårde…

Plutselig var man voksen, og det etter noe man selv midt oppe i det hele syntes virket som en evighet til. Postadressen skal endres, hjemsted skal skaffes og arbeidsplassen skal erobres.

Som liten drømte jeg om å bli en «stresskoffertdame». Jeg ønsket meg en travel hverdag hvor jeg kunne få være med å trekke i trådene. Selv om jeg selv føler at jeg ikke er langt unna denne drømmen, tror jeg kanskje ikke omverdenen seg meg slik. I venninnegjengen blir man nerden, uansett hvor kul man selv skulle føle seg med pc-veska over skulderen.

Jeg begynner snart å nærme meg ett år ute i arbeidslivet, noe som har gått utrolig fort! Tiden flyr når man har det gøy, og som utvikler har jeg det gøy. På prosjektet jeg jobber blir jeg til stadighet utfordret til å sette meg inn i nye teknologier og rammeverk. Etter oppstartsprogrammet for nyansatte, Nytt Krutt, ble avsluttet i september 2011, var jeg så heldig å havne på et nylig oppstartet Microsoft-prosjekt hvor jeg fikk lov til å bidra i leveransen fra så og si dag én. Fra skolen har jeg stort sett kun forholdt meg til Java og noe C++, så noen vil kanskje si jeg nå har beveget meg over til «The Darkside», men dette er en overgang jeg absolutt ikke angrer på! Det har vært en bratt læringskurve – noe jeg setter stor pris på. I vår bransje er ting stadig i endring og man bør først som sist lære seg å håndtere dette. Selv om noen kanskje skulle tro at man var ferdigutlært etter skolen, er nok utdannelsen mer som et springbrett ut i den virkelige verden.

Jeg jobber på prosjekt med ni andre fantastiske mennesker, som alle har tatt i mot en stakkars nyutdannet student med åpne armer. På bursdagen min i januar fikk jeg til og med hjemmelaget kake da jeg kom på jobb om morgenen!

Prosjektet vårt skal effektivisere saksbehandlingsprosessen til kunden gjennom å bytte ut en manuell behandling av saker til fordel for systemstøttet fullelektronisk saksbehandling. De første ukene jobbet jeg med å utvikle webtjenester i WCF(Windows communication foundation), som vi bruker i prosjektet for tilgjengeliggjøring av data fra våre interne systemer. Etter hvert som jeg ble mer kjent med løsningen har jeg også fått jobbet med skjemautvikling og nå i den siste tiden har jeg jobbet mye med K2 Blackpearl.

K2 Blackpearl er en plattform for utvikling av prosessdrevene applikasjoner og er bygget på .NET og Windows Workflow Foundation-rammeverket. Vi bruker K2 til å sette opp de ulike saksbehandlingsprosessene kunden har bruk for. Her kan man trigge ulike hendelser, sette opp valideringer, regler og eskaleringer som eliminerer feil og sikrer at brukeren kan utføre oppgavene sine i prosessen til rett tid og med riktig data for hånden. Etterhvert som saksbehandlingsprosessen går sin gang vil såkalte «Client Events» trigges når det er nødvendig med en saksbehandlers vurdering for å komme videre i prosessen. Da vil en oppgave som for eksempel å validere en vurdering legges i arbeidslisten til en gitt saksbehandler. Man kan på denne måten effektiviserer prosessen slik at saksbehandleren kan slippe å bruke tiden sin på de trivielle sakene som kan bestemmes ut i fra regelsett, men heller konsentrere seg om de mer viktige beslutninger hvor menneskelig skjønn kan være avgjørende for en riktig behandling.

Vi er nå inne i siste sprint av andre leveranse på prosjektet, så til uken setter vi fulle segl! Jeg gleder meg stort til å se en ny leveranse gå i produksjon! I tillegg ser jeg veldig frem til en dag på NDC(Norwegian Developers Conference) i morgen og at vi skal ut å spise en hyggelig middag og spøkelsesvandring på Akershus festning med hele prosjektteamet – kunde og leverandør.

Er du selv nyutdannet med erfaringer fra den nye hverdagen som arbeidstaker, eller fortsatt student som vil vite mer om den kommende tiden, se mer her og ta kontakt med oss!

…alle mann