Student – med målet i sikte

Den 5. uken som sommervikar hos Visma Consulting er snart over, og tanken på at studiehverdagen snart er tilbake, begynner å snike seg innpå. For flere av oss vil det kommende året være det siste året som studenter. En stor epoke av livet skal avsluttes, og en enda større skal påbegynnes.

Mange vil nok gjerne påstå at det å være student er en ganske enkel tilværelse, og i noen tilfeller vil jeg nok være litt enig. Vi har en forholdsvis fleksibel timeplan, vi presterer i første omgang for oss selv, og bekymringene våre er primært sentrert rundt eksamensresultater eller mangel på penger. Bak denne tilsynelatende behagelige tilværelsen ligger det også ekstremt mange timer med hardt arbeid. De fleste kan vel skrive under på at gode resultater ikke kommer av seg selv.

En smart mann sa en gang: “Hemmeligheten til suksess er gjemt bak ordet klisjé”. Om man alltid gjør sitt aller beste og aldri gir opp, når man til slutt målet man har satt seg. Det er det vi snart skal få oppleve. Vi har snart nådd målet vi startet å jobbe mot for over 16 år siden.

Det blir bare mer og mer vanlig å ta høyere utdanning, og fler og fler velger å ta en grad på universitet eller høyskole. Dette forandrer ikke det faktum at det å fullføre en høyere utdanning er en stor prestasjon. Vi mennesker har en lei tendens til å fullføre noe, og så hoppe rett videre på neste utfordring, uten å reflektere over hva vi akkurat har gjort.

Mange av oss lærte som små barn å være stolt av oss selv og prestasjonene våre. Jeg synes at vi alle burde stoppe opp et lite øyeblikk, tenke litt over hvor vi er, og gi oss selv et lite klapp på skulderen. Av en eller annen grunn har vi helt sikkert fortjent det.

Som datastudent er det lite som er mer tilfredsstillende enn å forstå teknologi man prøver å sette seg inn i. Som sommervikar hos Visma Consulting blir vi stadig utfordret til å sette oss inn i, det som for oss, er ukjente teknologier. Vi får i tillegg masse frihet til å utforske disse teknologiene. Hos oss deles det derfor ut mange skulderklapp, hver eneste dag.

Setter du mål, og ikke minst; gir du deg selv nok skryt når du når målene dine?

Mer informasjon om Summer Internship i Visma Consulting

Summer intern i Visma Consulting. Studerer Informatikk ved NTNU, med spesialisering i Informasjonsforvaltning.
Connect with Marius: