HoloLens-deltakere

Statusoppdatering fra HoloLens-prosjektet

Siden november har 11 traineer fra de Nordiske landene i Visma Consulting jobbet med Division Trainee Project Prosjektet, som handler om å lage en spennende løsning med Microsoft sin HoloLens i sentrum. Når hele divisjonen vår drar til Madrid i mai, skal vi presentere hva vi har gjort og vise frem en prototype.

Ideen vår har vært å lage en applikasjon som kan gjenkjenne ansikter og gi ulik informasjon og valg basert på hvem den identifiserte personen er. Vi startet prosjektet med å ta utgangspunkt i Microsoft sitt ansikts-API, men jobber med å lage mest mulig egen funksjonalitet og å tilpasse løsningen etter våre egne behov og ideer.  

I slutten av februar markerte vi at vi er over halvveis i prosjektet ved at alle møttes i Stockholm. Her fikk vi diskutert prosessen så langt, jobbet sammen ansikt til ansikt, hatt vår første demo og satt en konkret plan for fremdriften frem til Madrid. Se filmen nederst for et lite innblikk.  

Backend- og databaseteamet har satt opp en database i Azure og utarbeider nå et program som skal sette opp ansikts-APIet ut ifra det som ligger i databasen. Denne databasen inneholder informasjon om de identifiserte personene, inkludert bilder som blir brukt for å trene opp nettverket til å kunne gjenkjenne hver person. Dette gir oss full oversikt over hva som ligger i APIet, samt muligheten til enkelt å vedlikeholde, slette eller legge til ytterligere info og personer. Vi er klar over at å gi fra oss all dataen til en API-server et sted i Vest-Europa ikke er helt innenfor GDPR sine rammer, men hvis løsningen vår blir noe mer enn en prototype kommer personvernet til å ivaretas mye bedre.

Samtidig jobber frontendteamet med å stadig forbedre brukergrensesnittet på det vi allerede har laget for å sikre en god brukeropplevelse. Blant annet eksperimenterer vi med hvordan knappene burde lages for å gjøre de mest mulig brukervennlige. Det er utfordrende å jobbe med et brukergrensesnitt som skal fungere i alle slags omgivelser, så vi får bryne oss på mange spennende problemstillinger.

Vi har noen uker igjen før Madrid, og vi gleder oss til å se hvor langt vi kommer innen den tid. Følg med i mai for det endelige resultatet.

Nysgjerrig på hvordan det gikk da traineene presenterte prosjektet i Madrid? Det kan du lese om her!

Helga Woll Lunder jobber som interaksjonsdesigner i Visma Consulting. Hun er utdannet ved IT-Universitet i København, og har spesialisert seg innenfor tjenestedesign og dynamisk webdesign. For Helga er det viktig å skape gode brukeropplevelser ved å ha et helhetlig perspektiv. Hun brenner for smarte løsninger og ny teknologi som effektiviserer hverdagen.
Connect with Helga: