Gå til hovedsiden

Sommerjobb i Visma Consulting

Kalenderen viser 2. Juli. Ute er det grått og trist. Det er ikke mye som tyder på at det er sommer. Inne i 16. Etg i Bjørvika er stemningen god og Nemofisken Vidar kommer flygende gjennom lokalet. Sommerprosjektene er godt i gang. Det skal utvikles et Kunnskapsbibliotek og en Scrum/Kanban tavle i løpet av det syv uker lange sommerprosjektet.

18. juni møtte vi opp i Bjørvika, ti spente NTNU-studenter, åtte av oss fra Informatikk og to fra Kommunikasjonsteknologi.  Vi var alle klar for utfordringer, ny erfaring og mye gøy i løpet av sommeren hos Visma Consulting.

De to første ukene ble brukt til kursing, workshops, prosjektbesøk og sosialt. Vi ble kurset i teknologier som Java og .Net, versjonskontrollen Git, samt prosjektstyringsverktøyene Scrum og Kanban, for å nevne noen. På slutten av Scrum/Kanban kurset ble det arrangert Lego-byggekonkurranse hvor Java-teamet gikk av med en knusende seier, etter høy fokus på funksjonalitet.

Klikk her for å se ledige stillinger i Visma Consulting!

I løpet av oppstarten fikk vi også besøke Visma Consulting sitt prosjektteam hos Legemiddelverket. Her fikk vi delta på det daglige morgenmøtet, etterfulgt av en innføring i prosjektet og prosjektets oppbygning, før vi avsluttet besøket med lunsj.

Allerede første fredagen ble vi tatt med på lønningspils og mellom all den faglige inputen i oppstarten fikk vi tid til å spille minigolf, guitar hero og fly med Nemo-fisken. I tillegg fikk vi delta på presentasjonsteknikkurs på Skøyen, sammen med de andre sommerstudentene i Visma. Etter kurset dro vi samlet til Frognerparken for grilling, før vi endte kvelden på Kontraskjæret og EM-semifinale mellom Spania og Portugal.

I løpet av den andre uken ble vi delt i to grupper og alle ble tildelt roller. Vi ble fordelt på de ulike prosjektene basert på egne ønsker i forhold til rolle og teknologi, hvor de to ulike teknologiene vi kunne velge mellom var Java og .Net. Scrum/Kanban-prosjeketet blir utviklet i Java, mens Kunnskapsbibliotek-prosjektet blir utviklet i .Net. Rollene vi kunne velge mellom var Scrum-master, Teknisk-ansvarlig, Funksjonelt-ansvarlig og Testleder. Hver av prosjektene er egne Scrum-team og vi jobber individuelt med ansvar for planlegging, styring og gjennomføring. Etter inndelingen av gruppene ommøblerte vi lokalene og det ble bygget et .Net-castle og Java Heaven.

Vi har hatt mange flinke ressurspersoner og kursholdere rundt oss, samt en flink prosjektleder som har vært behjelpelig med alt vi måtte lure på. I tillegg er det alltid noen som vil hjelpe dersom vi står fast eller har et problem.

Visma Consulting har et veldig godt miljø, både sosialt og faglig, og vi har alle blitt inkludert fra første stund. Læringskurven har vært bratt og vi gleder oss til mange nye utfordringer og flere sosiale arrangementer de neste ukene.

Solen skinner alltid i Bjørvika! Dette blir en bra sommer!

Klikk her for å se ledige stillinger.

Mest populære

  • Lønn på 1. og 17. mai

    Lønn på 1. mai og 17. mai

    På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

  • Dette er Lean

    Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.