Smidig sommer

I sommer fikk vi, sommerstudentene, prøve å jobbe med arbeidsmetodikken Scrum, idag er det slutt på første iterasjon og sprintdemoen er få timer unna. Sommeren er delt inn i tre iterasjoner, i hver iterasjon har vi et sett med faste seremonier.

Den første seremonien er sprintplanlegging og gjennomføres før iterasjonen, her planlegger man hva som skal gjøres i denne sprinten, bryter ned oppgavene i små deloppgaver og
estimerer hvor lang tid man kommer til å bruke på hver deloppgave. Neste seremoni er daglig standup, det er 15-minutter hver morgen, hvor alle forteller hva de gjorde igår, hva som skal bli gjort idag og eventuelle hindringer.  Når sprinten er ferdig er det sprintdemo, da skal produktet vises, og tilhørerne kan komme med spørsmål og kommentarer.

Scrumboard, siste dag i sprinten

Under sprintplanleggingen gikk vi gjennom alle brukerhistoriene, og etter å ha forhandlet med produkteieren og resten av teamet endte vi opp med to store brukerhistorier. Disse skulle brytes ned i små deloppgaver, dette var vanskelig siden vi ikke hadde noe særlig kunnskap om teknologiene, men med god hjelp fra de teknisk ansvarlige klarte vi det. For å estimere tidsbruk, spilte vi “planning poker”. Dette var veldig interessant for man oppdaget hvor forskjellig alle estimerte arbeidsoppgavene. Noen estimerte kun en time, mens andre trodde det kom til å ta 20. Når vi var uenig om tidsestimatet, måtte vi diskutere og estimere på nytt helt til alle var enige.

Å jobbe med scrum har vært veldig gøy og fungert kjempe bra. Når oppgavene er små, får man gjort en eller flere oppgaver hver dag, og får hver dag den gode følelsen av å ha utrettet noe. Scrum er og veldig inkluderende, man får hver dag høre hva de andre har gjort og hva de skal gjøre, slik får man et veldig godt overblikk over prosjektet. Det gjør det og lettere å spørre om hjelp fra de andre. Vi har og valgt å jobbe så mye som mulig i par, jeg synes dette fungerer veldig bra, man får hele tiden input på koden man skriver, og det er mye lettere å skrive bra og korrekt kode.

Når sprintdemoen nærmer seg, så kommer demospøkelset for å hjelpe til. Pluttselig fungerer ikke ting som man trodde fungerte og bugfiksing må til, men etter to iherdige dager med koding og fiksing, så ser det nå endelig ut til å fungere. På demoen kan alle som vil komme å se på, så dette blir interessant, men forhåpentligvis fungerer det og demoen går fint. Vi får og sett hva det andre sommerprosjektet har drevet med, så dette blir bra.

Selv om vi jobber mye, får vi og tid til andre morsomme ting, guitarhero, minigolf, leke med Vidar og mye mer, så dette har vært en veldig bra sommer så langt!

Mer informasjon om Summer Internship i Visma Consulting

Vidar og Jonas spiller golf

Face off på guitar hero