Slik fungerer nettskyen

Stadig flere bedrifter satser på nettskyen, eller Cloud. Men hva er det egentlig?

De fleste av oss kjenner faktisk konseptet godt allerede. Både e-post, nettbank og sosiale medier bygger på det samme prinsippet, nemlig at filer og programmer er tilgjengelige uansett hvor du er og hva slags enhet du logger deg på med.

Med nettbaserte forretningsløsninger, har nettsky-konseptet tatt et steg videre. Nå kan du drive bedriften din fra ett, enkelt tilgangspunkt på en standard nettleser.
– Cloud er ny måte å benytte IT på, sier Nils Vold, Cloud Director i Visma.

Med programvare i nettskyen, overlater du til en profesjonell aktør å ta seg av installasjoner, drift, backup og oppgraderinger. Alt du trenger av programvare og oppdaterte data, er tilgjengelig via Internett. Du kan hente ut og oppdatere informasjon når som helst, fra en hvilken som helst enhet.

Lønnsomt for SMB-segmentet

Ikke minst er nettsky en svært effektiv måte å redusere IT-kostnadene på, ettersom du ikke trenger å investere i kostbare installasjoner og oppgraderinger. Små og mellomstore bedrifter bruker ofte en stor andel av driftsbudsjettet på IT, og vil ha mye å spare. Kostnadene blir også mer forutsigbare.

– Nettskyen gjør at du får mer kontroll over kostnadene. Du betaler kun for bruk, og slipper store investeringer. Dersom bedriften plutselig vokser, eller har sesongbetont virksomhet, er det enkelt å legge til eller trekke fra brukere og funksjonalitet etter behov, sier Pål Jensen, produktdirektør i Visma.

Velg Visma

Velger du Visma.net får du en komplett løsning med alt du trenger for å drive virksomheten. Alle tjenestene fra Visma.net er tilgjengelige 24 timer i døgnet via nettleseren din og det kreves ingen spesielle IT-kunnskaper for å bruke dem.

Tjenestene er fullt integrerte, slik at du ikke trenger å flytte data manuelt fra ett program til et annet. Faste oppgaver som økonomistyring og fakturering kan automatiseres, slik at bedriften kan bedre arbeidsflyten og øke effektiviteten.

Visma.net er svært brukervennlig og enkelt å benytte for både ansatte, ledere og ekspertbrukere. Hvis bedriften vokser eller behovene endres, kan du selv legge til nye tjenester gjennom en selvbetjent plattform.

Strenge sikkerhetstiltak sørger for at dataene dine alltid er beskyttet mot tap, misbruk og uautoriserte endringer.

 

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: