Gå til hovedsiden

Det er rimelig enkelt å flytte til Business NXT

Business NXT er det nyeste skybaserte systemet i Visma Software-familien. Systemet er bygget på Norges mest brukte ERP-system. Nemlig klassikeren, Visma Business.

Business NXT

Dersom du er kjent med on-premisis løsningen, Visma Business vil du kjenne deg godt igjen i Business NXT. Men, systemet gir deg et bredere bruksområde fordi det er en tyngre løsning. 

Det betyr kort fortalt at systemet takler et betydelig større antall volum av transaksjoner, og har et mer avansert og tilpasningsdyktig brukergrensesnitt.

Kort oppsummert har Business NXT:

  • Både finans og logistikk med rikelig funksjonalitet.
  • Inkludert oppgraderinger, oppdateringer og IT-sikkerhet.
  • Stor grad av tilpasningsmuligheter.
  • Integrasjonsmuligheter med åpent API.
  • Høy ytelse og kraftig motor.
  • Fleksibel kostnadsbærerstruktur.
  • Et brukervennlig og oppdatert grensesnitt.

Jeg gleder meg til å skru av noen servere!

Roy Kristensen, assisterende konsernsjef i SR Group

Det er ikke den eneste ambisjonen Roy har for en skybasert fremtid. Se mer om hva SR Group har å si om Business NXT her:

Hvordan virker Business NXT og hvordan ser det ut? Dette gratis webinaret introduserer systemet for deg på 50 minutter.

Se webinaret her 

NXT står for neste generasjon, og er skreddersydd for mellomstore og store bedrifter som trenger maks ytelse, åpent API og integrasjoner i skyen. Business NXT sikrer også at bedriften din leverer i henhold til lover og regler.

Business NXT er automatisert ved bruk av for eksempel autopay og autoinvoice. Men du har fortsatt muligheten til å jobbe manuelt med funksjoner som ikke enkelt kan automatiseres. For eksempel diversebilag, avsetninger og betalingsbilag. 

Slik oppleves overgangen fra Visma Business til Business NXT

Så hvorfor er det så viktig å bytte system når du er fornøyd med det du har? Og hvordan er det å faktisk bruke det skybaserte verktøyet Business NXT? Det er det de som bruker systemet og deres direkte opplevelser og erfaringer som gir best svar på.

Sikkerheten er avgjørende for valg av skyleverandør, og serverparken som står i kjelleren har vært en stor pådriver for å gå over til et nytt økonomisystem i skyen. Marit Tillerås Schie er regnskapssjef i Askim Entreprenør

Marit Tillerås Schie er regnskapssjef i Askim Entreprenør. Hun forteller at en av årsakene til at de ser frem til å flytte alt opp i skyen, er på grunn av den klare fordelen av å ha alt av systemer samlet på ett sted. Hun forklarer at det handler om hverdagen til de som sitter med regnskapsføringen, og de som jobber med utvikling og vedlikehold. Alle parter sparer både tid og kostnader på at all data finnes på ett sted. Samtidig legger hun ikke skjul på at det å endre system i bedriften selvsagt er utfordrende.

– Alt som er nytt innebærer at du jobber tyngre, tenker mer, og at du er usikker og redd for å trykke feil. Men du blir mer og mer fortrolig med Business NXT for hver dag som går. Vi i Askim Entreprenør er ikke rutinerte enda, men vi begynner å nærme oss mål. Sikkerheten er avgjørende for valg av skyleverandør, og serverparken som står i kjelleren har vært en stor pådriver for å gå over til et nytt økonomisystem i skyen. Vi vil slå av serverparken fordi den begynner å bli utdatert, kostbar og tidkrevende å vedlikeholde. Historikken vår overføres umiddelbart, og prosessen er logisk og gjenkjennbar.

Vi er på nett med et system som alltid er parat. Vi slipper å bli kasta ut eller oppleve låste prosesser. Det sparer vi masse tid og penger på. Marit Tillerås Schie er regnskapssjef i Askim Entreprenør

For Stein Hugo Heske som er COO i Addvant AS, har gjenkjennbarheten være avgjørende for at de har stått i endringsprosessen over til skyen.

– Du vil oppleve at flere av funksjonene er de samme. Vi kjenner oss igjen og har derfor kunnet være produktive fra første sekund. Det er deilig å slippe lang opplæring i nytt system.

Hvordan foregår overføringen til nytt system for deg som bruker Visma Business?

Visma Business består allerede av en grundig testet datamodell. Den gjenbrukes i Business NXT, og det er det flere årsaker til:

  • Overgangen blir enkel fordi alle data flyttes fra Visma Business til Business NXT uten endringer. Dermed slipper du å konvertere dataene.
  • All struktur gjenbrukes i datamodellen ut i fra gruppering av registre, bruk av kostnadsbærere, nummerserier og intervaller.
  • Datamodellen har blitt utviklet i mange år, brukt på tusenvis av kunder, på tvers av mange industrier og bransjer. Den er med andre ord velprøvd og funksjonell.

Det blir uten tvil en stor oppgave du og bedriften din står overfor. Men det er en endring som er uunngåelig. Derfor er det heller ingen grunn til å ikke ta kontroll over situasjonen med en gang. Da vil dere ha den store fordelen av å ligge foran konkurrentene i det som tross alt er en avgjørende digital utvikling. 

Askim Entreprenør AS er en av bedriftene som har tatt steget. Slik gikk flyttingen av økonomisystemet fra Visma Business til Business NXT.

Mest populære