Gå til hovedsiden

Slik er årsoppgjøret med Periode & år

– Er du glad i Total, og synes det er trist at det utfases? Ikke ta sorgene på forskudd! Visma Periode & År har tatt med mange av de unike egenskaper fra Total og Finale, forsikrer grunnleggerne av regnskapsbyrået Aicono.

Slik er årsoppgjøret med Period & Year

Mulighetene med Periode & år

Kort oppsummert kan du:

  • Spre arbeidsmengden utover året ved å gjøre årsoppgjøret til en naturlig utvidelse av periodeavslutning. Når periodeavslutning er gjort gjennom året, reduseres arbeidet med årsavslutningen og dokumentasjonen er klargjort.
  • Få tilgang til et brukergrensesnitt som har fokus på prosesser og naturlig arbeidsmetodikk fremfor skjemautfyllinger. Du settes i sentrum med automatiserte avstemminger og kontroller.
  • Heve kvaliteten på arbeidet gjennom sjekklister basert på GRFS med mulighet for individuell tilpasning, kommentarer til kvalitetskontroll og innebygde automatiske kontroller. Flere i bedriften kan ta del i årsoppgjøroppgavene, slik at alle kan være med på ulike trinn i årsoppgjøret. Fordelen er at du får mer produksjon og mindre støy fra unødvendige prosesser og funksjoner.

Vil du vite alle detaljer om systemet?

Dette er Periode & År

Har du brukt de gamle system-klassikerne for årsoppgjør, Finale og Total, vet du at de går til skyen. Men det er ingen grunn til bekymring. Systemenes eksisterende funksjoner forflytter seg rett og slett til det nettbaserte systemet Periode & År, som tar over for de gamle traverne.  

Hermod Gundersen og Roar Mokastet som står bak løsningene for Finale og Total og har sørget for at de nyttige funksjonene går videre til skyen.

Hermod Gundersen og Roar Mokastet står bak løsningene for Finale og Total og har også sørget for at de nyttige funksjonene går videre til skyen.

– Det er regnskapsbyråene som styrer dette. Vi tilrettelegger for at byråene skal gjøre dette i sitt eget tempo. 

Men at tiden vi lever i krever at du må flytte til skyen, hersker det ingen tvil om.

Det betyr allikevel ikke at du behøver å fortvile over spilt lokalinstallert programvare. Et skybasert system gir deg nemlig en enklere arbeidshverdag med flere muligheter. Det kan de som allerede har kastet seg inn i Period & Year bekrefte!

Det unike med Periode & År er at en regnskapsmedarbeider kan utføre oppgaven og huke av utført. Oppdragsansvarlig kan i ettertid gå inn og evaluere utførelsen og legge igjen kommentar på hva som eventuelt må utbedres. Sondre Døli, grunnlegger av regnskapsbyrået Aicono.

Hvorfor er årsoppgjøret enklere i Periode & År?

– Er du glad i Total, og synes det er trist at det utfases? Ikke ta sorgene på forskudd! Visma Periode & År har tatt med mange unike egenskaper fra Total og Finale, slik at du enkelt vil kjenne deg igjen. Du vil rett og slett føle deg hjemme.

Det kan grunnleggerne av regnskapsbyrået Aicono, Sondre Døli og Mats William Lia, forsikre deg om.

– Det unike med Periode og År er at en regnskapsmedarbeider kan utføre oppgaven og huke av utført. Oppdragsansvarlig kan i ettertid gå inn og evaluere utførelsen og legge igjen kommentar på hva som eventuelt må utbedres. I Periode & År får alle ansatte muligheten til å bruke systemet og utføre oppgaver fordi det er både intuitivt og tilgjengelig. Det gjør det enklere for flere å gjøre oppgaver som for eksempel:

  • Avstemming
  • Balansedokumentasjon
  • Anleggsregisteret

– Vi mottar også flere automatiske varsler, noe som gjør det enkelt å fange opp avvik, forteller Døli. 

Du kan lese hele kundehistorien om Aicono her.

Årsoppgjøret går raskere i Periode & År

Atenti regnskap har også sett verdien av å forflytte seg til skyen med Periode & År. Kathinka Vonheim Nikolaisen, autorisert regnskapsfører og Carl Christian Fonder, leder for IT-avdelingen i Atenti, forteller hvorfor de opplever at systemet leverer på deres krav og behov.

Når en først har tatt et par årsoppgjør ser en at det går mye, mye fortere. Det er mye mer effektivt. Vi ser at de som har brukt Total i 20 år synes det er bedre å ta årsoppgjør i Periode og År. Kathinka Vonheim Nikolaisen, autorisert regnskapsfører i Atenti.

– Når en først har tatt et par årsoppgjør ser en at det går mye, mye fortere. Det er mye mer effektivt. Vi ser at de som har brukt Total i 20 år synes det er bedre å ta årsoppgjør i Periode & År. De som har vært borti Periode-delen synes det har gått mye lettere enn vi trodde. Vi så for oss at det kom til å gå mye tid til opplæring, at mange måtte gå gjennom kunder én til én. Men systemet var såpass enkelt at den opplæringen ikke var nødvendig! Vi er overrasket over hvor fort det har gått, og flere tok kunder over til det nye systemet ganske raskt. 

Oppdragene våre krever stadig mer IT-bistand på grunn av digitaliseringen. Det fine med å jobbe i skyen er at ting blir korrigert og endret med en gang. Nå tar det mye kortere tid å ordne opp i feil, forteller Kathinka.

Du kan lese hele kundehistorien om Atenti her.

På IT-siden synes Carl Christian at det er veldig fint å slippe å drifte to systemer,

– Eller drift i det hele tatt, siden det er i skyen. At vi nå har periode- og årsoppgjør samlet betyr også at vi sparer tid på opplæring av nyansatte i flere parallelle systemer.

Vil du ta et dypdykk i Periode & År?

Se gratis webinar på 50 minutter her

Mest populære