Gå til hovedsiden

Skybasert rapporteringsverktøy: hodebry eller forretningsmulighet?

Hva tenker du når du hører begrepet rapporteringsverktøy? Som regnskapsfører har du trolig et noe anstrengt forhold til rapportering. Det er ofte en manuell jobb, med gjentagende oppgaver og assosieres kanskje med noe «man bare må gjøre.»

Skybasert rapporteringsverktøy – en forretningsmulighet
Skybasert rapporteringsverktøy – en forretningsmulighet

Historisk sett har nok ikke rapportering og budsjettering vært en favoritt oppgave for deg som regnskapsfører, eller hva? Disse prosessene er ofte tidkrevende, repetitive og til tider frustrerende. Men, nå kan dette tilhøre historien for deg også. Med et digitalisert og automatisert rapporteringsverktøy vil prosessen effektiviseres og automatiseres. Ved å flytte rapportering og budsjettering til skyen har du en kjempemulighet til å øke inntjeningen til dine kunder og tre inn i kategorien som et moderne og fremtidsrettet regnskapsbyrå som satser på rådgivning!

Les også: Hva bør du se etter i en rapporteringsløsning

Rapporter skaper verdi både for kunden din og deg

Du har helt sikkert opplevd lite interesse fra kundens side når det gjelder rapportering, og ditt arbeid i et tungvint rapporteringsverktøy, gjør ikke prosessen mer motiverende. I en slik situasjon er det naturlig å tenke at en kunde ikke er villig til å betale for ytterligere rådgivning i forbindelse med rapportering. Men det er klart at man ikke ønsker å betale for noe man ikke klarer å se verdien av. Det er derfor din jobb som regnskapsfører å gå over til et skybasert rapporteringsverktøy som forenkler prosessen, slik at du kan bruke mer tid på å rådgi din kunde i riktig retning.

Så, hvordan skal du gå frem for å tydeliggjøre hvilken verdi rapporteringen kan ha? Vel, med et rapporteringsverktøy som presenterer nøkkeltall og avviksrapporter på en visuell måte, og på enkelt vis forklarer hvordan bedriften ligger an i forhold til budsjett og prognose, kan du som regnskapsfører vise verdi, fremfor å prøve å forklare verdi. Når kunden forstår hva tallene viser, er du på god vei. Da vil det også være enklere for deg å rådgi kunden på hvilke tiltak som bør gjøres fremover for å sikre økonomisk vekst.

Det vakre med digitalisering

Dette tar jo alt for mye tid, tenker du kanskje. Men, neida. Med et digitalisert rapporteringsverktøy ligger all nødvendig funksjonalitet klart, og med enkle innstillinger har du alt fra nøkkeltall til avviksrapporter klare. Et slikt rapporteringsverktøy er også webbasert, som betyr at alle tall oppdateres og genereres automatisk, ved eventuelle endringer. Du kan med andre ord følge med på tall i sanntid, fremfor å gå langt tilbake i tid og hente tall som gjerne ikke er så aktuelle lenger. Innloggingsportalen vil skape en helt ny dynamikk mellom ditt regnskapsbyrå og kunden din. Et slikt verktøy er en bro til fremtidig rådgiving.

En løsning for mange ERP-systemer 

Regnskap Norges teknologiundersøkelse i 2020 rapporterer om at 58% av regnskapsbyråene bruker to eller flere ERP-systemer til produksjon av regnskap.

Heldigvis kan du nå velge ERP-uavhengige rapporteringsløsninger i skyen som automatisk henter inn data, genererer og distribuerer rapporter. Dette gjør at du kun trenger én rapporteringsløsning til alle typer kunder, enten de krever skreddersydde rapporter eller kun har behov for standardrapporter.

Heldigvis kan du nå velge ERP-uavhengige rapporteringsløsninger i skyen som automatisk henter inn data, genererer og distribuerer rapporter.

Kunden får tilgang til dashbord, nøkkeltall og full drilldown på transaksjonsnivå. I tillegg kan registrerte brukere få tilgang til skreddersøm av rapporter med budsjettering, likviditet og konsernrapportering. Kunder med ytterligere behov kan bygge sin egen rapport direkte i løsningen. Det er med andre ord slutt på manuell punching, innhenting av data og tidkrevende prosesser for å lage rapporter. Nå kan du bruke tiden til å analysere og rådgi kunden, for å hjelpe dem å forstå hva de bør gjøre for å drive sin bedrift optimalt.   

Det er slutt på punching, innhenting av data og tidkrevende prosesser for å lage rapporter.

Lær mer i guiden: Hvordan fungerer økonomisk planlegging i en skybasert løsning 

Din mulighet til å styrke dine kunder

Kompetansen og innsikten du som regnskapsfører sitter med er unik. Det er ikke alltid lett å få frem når du stadig er presset på tid og manuelle oppgaver. Ved å omfavne teknologien og la systemene frigjøre mer av tiden din, vil du få vist merverdien som du skaper på toppen av produksjon av regnskap. Det er her ditt konkurransefortrinn og betalingsviljen til kunden vil ligge i fremtiden. 

Vil du vite mer om hvordan ditt regnskapsbyrå kan utvide sine tjenester for rapportering?

Gjennom vår rapporteringsløsning for regnskapsbyrå, har du store muligheter til å oppleve vekst. Nå har du også mulighet å bli partner gjennom løsningen.

Les mer om mulighetene her

Mest populære