Gå til hovedsiden

Skybasert lønnssystem: Muligheter for regnskapsbyrået

Med en god digital strategi, et nettbasert lønnssystem og et ønske om å skape verdi for kunden, kan du skape nye muligheter for tettere samarbeid og rådgivningskonsepter du ikke hadde tidligere.

Lønnssystem regnskapsbyrå
Lønnssystem regnskapsbyrå

Utfordringene med eldre lønnssystemer

Krøllete kvitteringsbunker, lange Excel-ark og manglende data som stadig krever tidkrevende kommunikasjon mellom regnskapsbyråer og kunde. Vi snakker om alle disse “vondtene” som stjeler tid og som gjør at dine verdiskapende kvaliteter drukner i manuelle oppgaver og rutiner. Du er nok lei av å høre det, men skal du følge med i tiden må du endre måten du jobber med manuelle prosesser på.

Vi snakker om alle disse “vondtene” som stjeler tid og som gjør at dine verdiskapende kvaliteter drukner i manuelle oppgaver og rutiner.

Bli med på webinar: Lær mer om vårt skybaserte lønnssystem for regnskapsbyrå 

Hvor starter jeg?

Det er ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Aller først bør du vurdere om verktøyene du jobber med er up-to-date. Er de ikke det, må du omfavne verktøy med friksjonsfri flyt og automatikk som erstatter manuelle rutiner og ikke-verdiskapende prosesser. Da gjør du ikke bare hverdagen enklere for deg selv, men du bygger samtidig byrået ditt for fremtiden.

Nå skal også kundene selv bidra med sine data slik at automatikken kan gjøre store deler av arbeidet.

I dag er ikke et lønnssystem noe som bare regnskapsfører eller lønnsansvarlig kan bruke. Nå skal også kundene selv bidra med sine data slik at automatikken kan gjøre store deler av arbeidet. Virker dette ukjent? Da tipper jeg at du fortsatt jobber manuelt med lønnskjøringer hver måned og deretter laster inn faste og variable transaksjoner. Da kan jeg også fortelle deg at du har mye å tjene på å lese videre.

Les også: Digitalisering av regnskapsbyrået: Slik begynner du

Muligheter med det gode lønnssystemet

Et skybasert lønnssystem rigger byrået ditt for viktige og nye rådgivningskonsepter. Ansatte, ledere og du som er regnskapsfører har nå informasjon og oppgaver tilgjengelig fra PC, nettbrett eller mobil. Sømløse tjenester som føring av timer, ferie og reiseregistrering samt gode lederverktøy på mobilapper ivaretar kundens stadig økende krav og sørger for en helt ny hverdag for både ansatte og ledere.

Les også: Nå har du mulighet til å blir regnskapsbyrå-partner gjennom Visma.net Payroll.

Hva betyr dette for regnskapsbyrået?

Dessverre er det slik at mange spør seg hva regnskapsbyrået egentlig gjør om ti år. Alle automatiseringer og programmer som tar over mange manuelle arbeidstimer setter bransjen på prøve. Men her har du faktisk tidenes anledning til å gripe nye muligheter for å øke lønnsomheten gjennom nettopp nye forretningsmodeller. Lønnskjøringen, som du husker som en tidkrevende prosess, blir nå i stor grad erstattet av lønnskontroll.

Lønnskjøringen, som du husker som en tidkrevende prosess, blir nå i stor grad erstattet av lønnskontroll.

Med en god digital strategi, et nettbasert lønnssystem og et ønske om å skape verdi for kunden, kan du skape nye muligheter for tettere samarbeid og rådgivningskonsepter du ikke hadde tidligere. Samtidig viser utviklingen at lønn og HRM er et fagfelt i sterk vekst for byråbransjen, så sørg for å ta del i utviklingen med et skikkelig lønnssystem som er utviklet for nettopp regnskapsbyrået og kundesamarbeid. Så bruker du tiden din på verdiskapende rådgivning og gjør deg selv konkurransedyktig i årene fremover.

Vil du lære mer?
På kort tid har vår skybaserte løsning blitt en suksess som forenkler lønnsrutinene for over 1000 norske bedrifter. Nå er det på tide at regnskapsbransjen bygger seg for den skybaserte fremtiden og får ta del i dette. I tillegg kan du også bli regnskapsbyrå-partner gjennom Visma.net Payroll.

Se mer om Visma.net Payroll

Mest populære