Gå til hovedsiden

"Skomakerens barn" på PowerPoint kurs

Akkurat denne presentasjonen skal rulle og gå automatisk ute i kurssenteret vårt, den burde jo helt klart tilpasses til det formålet, den burde også gjenspeile at vi faktisk tilbyr kurs i PowerPoint, og den burde vise noen fancy funksjonalitet som andre har lyst å lære. BURDE BURDRE. Noen som kjenner seg igjen? (eller kun jeg […]

Akkurat denne presentasjonen skal rulle og gå automatisk ute i kurssenteret vårt, den burde jo helt klart tilpasses til det formålet, den burde også gjenspeile at vi faktisk tilbyr kurs i PowerPoint, og den burde vise noen fancy funksjonalitet som andre har lyst å lære. BURDE BURDRE.

Noen som kjenner seg igjen? (eller kun jeg som avslører mine manglende kunnskaper)?

Jeg er jo så heldig at jeg har tilgang på den beste kompetansen som finnes på området. Jeg avtaler 3 timer med en av instruktørene våre. Jeg forklarer hva jeg skal bruke presentasjonen til, litt om våre guidelines og vi diskuterer budskap. Plutselig har vi brukt en halvtime på en enkelt slide. Men hvilken slide det blir. Vi blir superentusiastiske og glade, det blir SÅ BRA. Vi ble ikke ferdig, vi laget 5-6 slides på 3 timer, men jeg lærte utrolig mye. Og jeg vil lære mer.

I dag sitter jeg på PowerPoint grunnkurs. Jeg skal dele noen tips med deg, men resten må du på kurs for å lære deg:-), eller du kan få hjelp på arbeidsplassen med akkurat din presentasjon.

Tips 1:
Sett inn skjermbilde
Før: Har tatt PrtScreen, klippet og limt.
Nå: Åpne dokumentet du vil ta skjermbilde fra – Velg – Sett inn – Skjermbilde – Pek på ønsket skjermbilde.  Vips, så ligger det der pent på plass i PowerPoint-sliden.

Tips 2:
Finn en “rød tråd”. Dette er noe som løfter presentasjonen betraktelig. En “rød tråd”, kan være flere ting. Hvis du er så heldig å ha en rød tråd i et tema er det en selvfølgelighet, og det beste. Du kan også forsterke tema med bruk av effekter, farger, bilder og design. I Visma bruker vi magenta rødt som en prikken over i’en – farge. Jeg har valgt denne rødfargen for å understreke enkeltord i teksten i  presentasjonen min,  det ble SÅ stilig.

Tips 3:
Få frem budskapet og fange oppmerksomhet (rød tråd 2)
Nå har jeg jobbet mye med web og tenker alltid på plassering og “Eye Tracking”, når jeg jobber på nett. Og karamba, det samme gjelder selvfølgelig for PowerPoint når det gjelder plassering.  Blikket vårt trekkes mot bilder, og i F-området i skjermbilde (blikket går oftest til venstre meny og øverst til venstre).

I min presentasjon har jeg illustrasjoner og bilder øverst og tekst under. Så kommer det et skjermbilde med kun tekst. Nå er mitt publikum vant til bilde/illustrasjon øverst og at teksten kommer nede, og dette kan jeg ta hensyn til i denne tekst-sliden. Jeg bruker animasjon og lar teksten skli inn ovenfra, og drar blikket fra publikum med meg ned på siden, ELEGANT!

Tips (pinlig) 4:

Hvordan se hurtigtaster i verktøylinjen
(Kanskje noe alle kan). Trykk Alt-tasten, og vips karamba, du ser hurtigtastene i verktøylinjen.

Tips (pinlig) 5:

Hjelp verktøy-båndet er borte! 

Du har helt sikkert dobbel-klikket på et menyvalg (som meg), og HJEELP, hvor ble det av verktøylinjen min?
Dobbeltklikk på nytt og den er tilbake:-).

Jeg skal gå på videregående kurs også, vi sees der!

Tips 6:

Du finner mer informasjon om våre kurs på www.visma.no/kurs.

 

Mest populære