Rockeprofessor vil gi deg hakeslepp

Forfatter og professor Micael Dahlén mener at innovasjonstakten kommer til å eksplodere med innføringen av nettskyen. På konferansen Visma Summit ønsker han å gi deg hakeslepp.

Micael Dahlen har fått mye oppmerksomhet fordi han klarte å bli professor i økonomi som 34 åring, sin ukonvensjonelle stil og for sin suksessbok ”Nextopia”. Boken handler om at mennesker lever i en konstant forventning om fremtiden, ikke i nuet. Vi drømmer hele tiden om det vidunderlige vi tror vi skal finne i den neste daten, neste jobben eller neste teknologiske løsningen. Dette gjør at lite varer evig, men det er ikke nødvendigvis en dum ting.

–       Det som er positivt er at alle får sjansen, igjen og igjen. Om du er stor eller liten spiller ingen rolle lenger, ei heller din historie. Det interessante er ikke hvem du er og hva du har gjort, men hva du forventes å gjøre snart. Det gjør at vi er åpne for flere muligheter, at flere kan lykkes, at vi våger mer og at det ikke gjør like mye dersom man mislykkes, sier han til Visma.

I forhold til teknologiske løsninger- Hvordan har forventningene i forbrukermarkedet endret seg over årene?

–        Ufattelig mye. I dag vet forbrukerne mer, interesserer seg mer og baserer hele sine liv mer på tekniske løsninger enn noen kunne forestille seg innen milleniumsskiftet. I og med det har forventningene blitt mye større og betydelig mer avgjørende både for konsumenter og bedrifter.

Hva er dine tips for at bedrifter blir konkurransedyktige i forventningssamfunnet?

–        Å ikke definere seg ut i fra sin historie, for den bryr få seg om. Innse at ditt neste produkt er din beste butikk (allerede nå), og at den ikke vil vare for evig, sannsynligvis ikke spesielt lenge engang. Det handler ikke om å utvikle den perfekte løsningen, for slike finnes ikke lenger i vår raskt foranderlige verden. Det handler om å tilby noe som er bra nok, gang på gang.

Hvilke nye muligheter åpner Cloud Computing for?

–        Det går ikke an å forestille seg engang. Innovasjonstakten kommer til å eksplodere. Cloud åpner for mange nye muligheter, og gir mennesker tilgang til data fra hvor som helst, når som helst og på hvilken som helst måte.

Michael har tidligere blitt kåret til næringslivets mest populære foredragsholder i Sverige. 6. september kommer han til Oslo for å opplyse og underholde på Visma Summit – en konferanse om innovasjon og skytjenester.

Hva vil folk sitte igjen med etter å ha hørt deg på Visma Summit?

–        Hakeslepp, et stort smil og en utålmodighet etter å komme i gang med å jobbe på neste ting.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rdl6wf-4Bww[/youtube]

Fakta om Visma Summit:

– Konferanse som viser hvordan du best kan utnytte mulighetene som ligger i innovativ teknologi og skytjenester.

– 6.september på UBC – Ullevål Business Class – fra 09:00 til 15:45

– Spennende og varierte foredragsholdere gir ulike perspektiv rundt temaet. Rockeprofessor Michael Dahlén, Jesper Ritsmer Stormholt fra Google og fremtidsforsker Eirik Newth er bare noen av de som vil gi sitt perspektiv på innovativ teknologi og skytjenester både i nåtid og fremtid.

 

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: