Riktig skyløsning for bedriften er like sikker som banken

Unge arbeidstakere er villige til å bytte jobb hvis de ikke får bruke sine egne smarttelefoner eller nettbrett på jobben. Hva har din bedrift gjort for å legge til rette for at ansatte kan bruke sin egne “dingser”?

En undersøkelse fra 2012 blant 300 skandinaviske IT-sjefer viser at mobilitet blir den viktigste teknologitrenden de neste årene.

Få jobben gjort – der og da

At du får en mer effektiv arbeidsplass med større mobilitet og fleksibilitet er noe produktdirektør i Visma Software, Stian Estil, er enig i:

– Fordelen er at man ikke er så bundet til et fysisk arbeidssted. Mange arbeidstakere setter pris på friheten som for eksempel et hjemmekontor gir. Du får større fleksibilitet til å ta en time fri midt på dagen, som du isteden kan ta igjen på kvelden.

Jobber du som leder eller mellomleder har du en del pålagte administrative prosesser som å godkjenne fakturaer og reiseregninger. De fleste foretrekker å kunne gjøre dette hvor som helst, når som helst og fra hvilken enhet som helst – rett og slett for å få det unna og bli ferdig med det.

– Ulempen er den samme som fordelen – at du alltid er tilgjengelig. Dessuten finnes det så mange varianter av nettbrett og mobiler at det for en IT-avdeling kan være vanskelig å sørge for god nok sikkerhet.

Flytt alt til nettskyen

Noen bedrifter er veldig restriktive, mens andre kjører full BYOD (Bring Your Own Device). De ansatte blir gjerne misfornøyde hvis de ikke får bruke det de kjenner. En annen undersøkelse viser nemlig at halvparten av unge arbeidstakere vil slutte dersom de ikke får bruke sine egne dingser i jobben.

Svaret på dette er å flytte alt til skyen. Det skaper trygghet og sikkerhet med tanke på tilgang til bedriftens egne data, samtidig som arbeidstakere kan bruke sine egne enheter på jobben.

– Et godt eksempel på dette er reiseregningsløsningen vår som er veldig bra – det har kommet en app på iPhone og Android for reiseregninger og kvitteringer. Jeg kan spare tid og få det unna på selve reisen, istedenfor å ta det når jeg kommer hjem. Og dette skjer automatisk.

Nettbanken er også en skyløsning

Mange tror fremdeles det er utrygt å flytte forretningssystemet eller deler av forretningsprosessene til skyen.

– Tør du å administrere bankkontoen via nettskyen? spør Estil retorisk.

– Alle bruker jo nettbank og tør å gjøre det – dette er det samme prinsippet. Ikke at man ikke skal være opptatt av sikkerhet, men nettet er sikkert når det blir brukt riktig. Nettbanken er et bevis på at ved riktig bruk av teknologi så blir det sikkert. Vismas løsninger er like sikre. Sikkert som nettbanken, kan du si! avslutter Estil.

Les mer om vår nettskyløsning, Visma.net!

About

Har jobbet som journalist, samt vært med på oppstarten av et IT-selskap i Silicon Valley. Jobber nå med innholdsproduksjon for Visma i digitale kanaler.
Connect with Maia: