Gå til hovedsiden

Prosjektressurser er mer enn bare mennesker

Mange tenker på mennesker når vi snakker om prosjektressurser. I dag er det like relevant å snakke om utstyr når vi skal planlegge ressurser i et prosjekt.

Hvordan beregne prosjektressurser
Hvordan beregne prosjektressurser

Prosjekter og prosjektledelse blir stadig mer komplekse. Det er min erfaring som leder for vertikalsatsningen til Visma på professional services. I et tradisjonelt perspektiv har vi alltid tenkt på mennesker og hjernekraft som ressurser, men behovene strekker seg langt utover dette. For å lykkes med gjennomføringen av prosjekter, trenger vi som oftest også utstyr – alt fra 3D-printere og sensorer, til lastebiler.

Når du jobber med ressursallokering i et prosjekt er det derfor viktig at du har like god oversikt over tilgjengeligheten til nødvendig utstyr, som menneskene som er involvert. Ved å legge inn utstyr som egne ressurser i prosjektstyringsverktøyet, kan disse allokeres på samme måte som ansatte. På denne måten blir det enkelt for deg å se tilgjengeligheten over essensielt utstyr.

Les også: To ting kjennetegner de beste prosjektlederne

Planlegge både mennesker & utstyr

I et planleggingsperspektiv ser vi også viktigheten av å kunne koble inn utstyr som ressurser. Dette gjelder både for å kunne se om du klarer deg med det utstyret dere har, eller om du er nødt til å investere i mer utstyr. Dette ser vi ofte blir flaskehalsen på prosjekter.

Har du bedre kontroll over utstyr som blir brukt i prosjektene, vil du også kunne hente ut rapporter på hvor mange timer utstyret er brukt siden siste service. Slik blir det enklere å planlegge når utstyret bør tas til service.

Les også: 7 bevis på at god prosjektstyring gir gevinster

Utlån av utstyr kan gi ekstrainntekter

Jeg opplever ofte at det ikke blir fakturert for bruk av utstyr på prosjekter, da disse bare “henger på” menneskene. Men utstyret du benytter deg av i prosjektene har absolutt en egenverdi, så her går mange glipp av fakturerbare inntekter. Gjennom å knytte disse inn som ressurser, vil de også kunne faktureres kunde, enten på timesleie eller fastpris.

Stadig flere prosjektbedrifter er flinke til å se på utstyr som ressurser i prosjektstyringen, og erfarer at det både gir bedre lønnsomhet, bedre planlegging, økt effektivitet og enklere oversikt over servicebehov.

Gjør deg kjent med mulighetene

Vår løsning for prosjektstyring, Visma.net Project Management, syr sammen de fleste prosessene for bedrifter som selger tjenester. Er du på jakt etter en bedre løsning enn den dere sitter på i dag – da kan det passe å ta en titt her:

Bli kjent med Visma.net Project Management

Mest populære