Gå til hovedsiden

Prosjektleder. Hva betyr egentlig det?

Mens bilkøene snirkler seg sørover i landet, charterflyene er stappfulle og mesteparten av Norge har tatt ferie, jobber vi summer interns for full maskin som prosjektledere på hvert vårt prosjekt i henholdvis Visma Advantage og Visma Academy.

Mens bilkøene snirkler seg sørover i landet, charterflyene er stappfulle og mesteparten av Norge har tatt ferie, jobber vi summer interns for full maskin som prosjektledere på hvert vårt prosjekt i henholdvis Visma Advantage og Visma Academy.

Prosjektleder. Det høres viktig ut ikke sant? Men hvordan kan en bachelourstudent i 20-årene være leder for et prosjekt?  Har vi noe å bidra med?

Vel, det var det første vi også tenkte da vi fikk tildelt hver vår prosjektlederstilling i Visma. Vi har hver vår prosjekteier i henholdsvis Visma Advantage og Visma Academy. Det er prosjekteierne som påser vår jobb og prosjekteier har derfor satt seg mål om hva han/hun ønsker at vi skal utføre i løpet av sommeren. Resten er opp til oss prosjektledere.

Så hva skal vi helt konkret gjøre? Vi har begge fått i oppgave å jobbe med forbedringer i kundedatabasesystemet (CRM) til de to respektive selskapene. Lasse har som hovedoppgave å forsette den utfordrende implmenteringen av NPS (Net Promoter Score) med alt det innebærer av tekniske utfordringer, utarbeidelse av rapporter og gjennomgående arbeide for effektivitet i prosessene.  Hilde har i oppgave å segmentere kundene til Visma Academy og utforme nye retningslinjer for hvordan de skal  vedlikeholde kundedatabasen. Målet med dette er å ha mulighet til å spisse markedsføringen, utnytte mersalg og sørge for oversikt, kontroll og kvalitet på kundedataen.

Prosjektene er veldig givende og de som bruker CRM-systemene til daglig setter stor pris på jobben vi gjør. De er derfor veldig imøtekommende når det gjelder å stille opp på møter og lignende. Dette synes vi er kjempegøy da vi vet at resultatet av prosjektene våre vil bære frukter lenge etter vi ute av dørene på Skøyen for denne gang.

Et alternativ hadde vært at vi var i større team på prosjektene. Det ville unektelig vært trygt og godt, men felles for oss Visma interns er at vi liker å bli utfordret. I skolesammenheng er vi vant til å jobbe i forhåndsdefinerte grupper mens her er vi nødt til å skape de relasjonene og innhente den kompetansen vi trenger – helt på egenhånd. Et konkret eksempel på dette er hvordan vi må knytte til oss IT-kompetanse for å endre oppsettet i CRM-systemene. Heldigvis trenger man ikke gå langt i Visma for å finne svært kvalifiserte og kompetente IT-spesialister.

Men til tross for at vi alene er ansvarlige for prosjektene våre, føler vi oss på ingen måte alene i arbeidshverdagen – ei heller etter jobb. Til nå har vi vært å ute spist, arrangerert EM-kvelder og grillet i parken. Visma er opptatt av at vi skal ha det bra og trives. Ja, her er det bokstavelig talt stor takhøyde.

 

 

 

Mest populære

  • Lønn på 1. og 17. mai

    Lønn på 1. mai og 17. mai

    På våren er det mange røde dager på kalenderen og i den sammenheng får vi mange spørsmål knyttet til arbeidstakers rett på lønn for disse «fridagene».

  • Dette er Lean

    Lean manufacturing er en produksjonsmetodikk for varer og tjenester som stammer fra Toyota Production System (TPS). Målet er å forbedre lønnsomheten ved å eliminere all bruk av ressurser som ikke bidrar til å skape verdi for sluttkunden. I Visma spiller lean en viktig rolle og vi jobber aktivt mot å etterleve prinsippene filosofien er bygget på.