Presentasjon

Da er det min tur til å presentere meg selv. I juni, 25 år gammel, avsluttet jeg mine studier ved Norges Handelshøyskole i Bergen, hvor jeg tok min bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon og påfølgende mastergrad i Finansiell Økonomi. Under mastergraden hadde jeg utveksling et halvår på National Chengchi University i Taiwan. Sammen med fire andre, begynte jeg mitt ettårige Management traineeprogram i Visma 30. august 2010.

Mitt første prosjekt har vært i Stockholm med to måneders varighet, nærmere bestemt i Visma Proceedo; et selskap som Visma kjøpte i 2005. Visma Proceedo selger on demand-løsninger for innkjøp og fakturahåndtering, med selskaper som Nordea og DnB NOR på kundelisten. Bakgrunnen for mitt prosjekt var et ønske om å effektivisere interne faktureringsrutiner. Derfor har jeg de siste ukene jobbet med å finne frem til en modell som krever mindre tid, er kortnadseffektiv og samtidig letter selskapets budsjett- og rapporteringsarbeid.

Prosjektet mitt er spennende av flere grunner. For det første har jeg blitt tildelt en prosjektlederrolle med mye ansvar, hvor jeg tydelig ser prosjektets reelle verdi for Visma. I tillegg går prosjektet på tvers av selskapet; Sales, Customer Management, Integation og Support. På denne måten blir jeg kjent med hele verdikjeden og får en unik mulighet til å se det helhetlige bildet av selskapets virksomhet, noe som har vært utrolig lærerikt.

Ved siden av prosjektet mitt i Visma Proceedo, har jeg sammen med mine kollegaer Christopher og Pernilla også fått ansvaret for årets rekruttering til Visma Management Trainee og Visma Summer Internship 2011. I denne sammenhengen har jeg fått delta på karrieredager og bedriftspresentasjoner i Bergen, noe som er både gøy og lærerikt.

Det nærmer seg slutten på prosjektet mitt i Stockholm. Mitt neste vil være på hovedkontoret i Oslo, nærmere bestemt i Visma Unique, men det vil jeg fortelle mer om neste gang.

På stand under Spingbrettet i Grieghallen. June Hammersland og meg.

Benjamin Aker works as a Web Consultant at Visma, bridging the gap between online communications, technology and design. With over 15 years' experience as a digital designer / developer in the advertising business, paired with a strong curiosity, he has a wide range of knowledge of different subjects that come in handy at Visma. Privately, Benjamin composes electronic music in various genres, loves photography and videography, and all things technical. 
Kontakt Benjamin: