Vil du lære å lage en web banner til hjemmesiden din?

Uten å måtte spørre en designer?

Jobber du med web, innhold på blogg, sosiale medier, annonsemarkedsføring eller noe annet i den retningen, som noen ganger krever at du tilpasser et bilde til plattformen? Da kan det være greit å vite hvordan det gjøres. Har du tilgang til Photoshop er du et langt steg på vei. Kanskje har du åpnet det og bare lukket det igjen fordi du ikke har peiling på hvor du skal starte? Det er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro med det rette verktøyet og den riktige kompetansen.

Den riktige kompetansen får du i løpet av én dag på kurs hos oss. Helt sant. Nedenfor viser jeg hvordan man kan lage en web banner ved hjelp av Photoshop. Denne prosessen går veldig fort når du først vet hvordan du skal bruke programmet og du kan selv gjøre dette med de verktøyene og teknikkene man lærer på én dag med kurs.

Så hvis du vil lære hvordan du lager web banner selv eller ønsker opplæring i bruk av Photoshop med fokus på digitalt bruk har vi kurset for deg.

“Photoshop for digitalt bruk” Bergen: 5. oktober

“Photoshop for digitalt bruk” Oslo: 21. september og 23. november

“Photoshop for digitalt bruk” Stavanger: 9. september og 9. november

“Photoshop for digitalt bruk” Trondheim: 31. august og 19. oktober

1) Denne siden skal få en ny toppbanner. Det første du må gjøre er å finne ut av størrelsen på toppen. I dette tilfellet er det 980 x 171 px.

2) Finn et nytt bilde du vil bruke som utgangspunkt. I dette tilfellet skal jeg kun bruke personen i bildet. Det du må tenke på da er at bakgrunnen bak personen bør være så ren som mulig. Her er det litt støy, men det bør allikevel gå greit.

3) Åpne bildet i Photoshop (Ctrl + O) og velg Magicwand (hurtigtast W). Dette er et verktøy du lærer å bruke på kurset. Det det gjør er å lage en markering rundt det du ønsker å bruke.

4) Her har jeg laget en tom fil (Ctrl + N) som har tilsvarende proposjoner som toppbildet må være (980 x 171 px).

 

5) Her har jeg flyttet det markerte området etter at jeg har finpusset på det over til den blanke filen som er utgangspunktet for toppbanneret.

6) Her har jeg fylt bakgrunnen med en farge, i dette tilfellet brukte jeg fargen fra leppene hennes.

7) I Photoshop så kan man velge å lagre for web, det betyr at alle formatene er tilpasset det å skulle vises på web (Dette går man igjennom på kurset).

8) Her har jeg lastet opp det nye banneret på siden.

0