Gå til hovedsiden

Papirløst system med Visma eAccounting

«Vi er tydelige på at vi er en viktig del av det grønne energi-skiftet som verden er midt i. Vi prøver å finne miljøvennlige løsninger der det er formålstjenlig. Siden Visma eAccounting er nettbasert kan vi ha et papirløst system. Det er viktig for oss og alt hjelper,» sier daglig leder Snorre Tørriseng.

Selskapet ble etablert i 2012 og startet opp med produksjon allerede i 2013, de er snart inne i sitt tredje driftsår med tilnærmet full produksjon. Kapasiteten er bra og de kan doble produksjonen om behovet for bioenergi skulle øke ytterligere.

«Vi er tydelige på at vi er en viktig del av det grønne energi-skiftet som verden er midt i. Vi prøver å finne miljøvennlige løsninger der det er formålstjenlig. Vår virksomhet er CO2-nøytral, men tiltak på andre områder er også viktig for oss siden «alle monner drar». Fakturering, regnskap og betalingsløsninger er dermed også på listen, og siden Visma eAccounting er nettbasert kan vi ha et papirløst system. Det er viktig for oss og alt hjelper,» sier daglig leder Snorre Tørriseng.

Bioenergi valgte Visma eAccounting etter å ha søkt på Google, de var ute etter et faktura- og regnskapsprogram som også kunne integreres med DNB bedriftsnettbank og som kunne benyttes av flere personer uten å være avhengig av en maskin, altså nettbasert. At programmet koster kun 149,- i mnd var også avgjørende for bedriften.

«Er det ting som er vanskelig kontakter vi Visma eAccounting teamet på chat. Her får vi raske svar og jeg synes denne chatten er de av de beste supportløsningene som finnes, legger Tørriseng til.»

Eierne i Bioenergi hadde ingen erfaring med regnskap og økonomi. De hadde brukt enkel fakturaløsninger og regnskapsfører. «Vi måtte ha et system som hele selskapet kunne benytte, og som var tilgjengelig for flere én person», sier daglig leder.

I dag brukes funksjonene fakturering, kunde- og vareregister. Tørriseng benytter også muligheten til å ta ut rapporter og statistikker fra programmet. De sender selvsagt alle sine fakturaer elektronisk, ingen papir- fakturaer for de miljøbevisste fra Ytre Namdal.

I oppstarten var det viktig for Bioenergi med et godt samarbeid og rådgiving fra regnskapsfører. I dag benytter de regnskapsfører til bokføring. På sikt kan dette tas i Visma eAccounting, enten ved at de selv bokfører sine bilag eller ved at regnskapsføreren gis tilgang til deres Visma eAccounting. På denne måten har de full kontroll over regnskapet selv om regnskapsføreren tar jobben med det som de ikke selv har tid til.

Er du opptatt av miljø og ønsker en papirløs hverdag?
Prøv Visma eAccounting du også!

Les mer om Bioenergi og deres produkter på: http://bioyn.no/

Mest populære