På tide at regnskapsbyråene kommer ned fra gjerdene sine

Hvor lenge har ditt regnskapsbyrå hatt sitt nåværende økonomisystem? En undersøkelse viser at 67 % av regnskapsbyråene har hatt sitt system i mer enn 8 år. Det er lengre enn andre bransjer.

La meg stille et annet spørsmål: Hvor lenge har du hatt din mobil? Neppe mer en 2-3 år?

Selvfølgelig er det enklere og billigere å skifte ut en mobil enn et økonomisystem, men tenk på hvor fort utviklingen har gått innen teknologien de siste årene.

Det koster så mye å skifte system, både tid og penger.

Ja, tiden er mangelvare for de fleste. Økonomisk sett kan det kanskje være tryggere å ha et fast beløp hver måned i stedet for at uforutsette kostander kommer når en minst venter det?

Tidene forandrer seg

Det som var utenkelig for noen år siden er nå helt vanlig. Før måtte vi koble oss opp via modem og ei treg linje hvis vi skulle «surfe» på internett.  Nå er vel de fleste på nett 24/7?

«Steinalder» eller 2013?

  • Skriver du fremdeles ut fakturaene eller sender du dem via epost?
  • Betaler du regningene med brevgiro eller via nettbank eller remittering?
  • Forhåpentligvis er det en stund siden de ansatte fikk utlevert en lønnskonvolutt?

Er gjerdet fremdeles for høyt?

Hvor lenge er det siden du har satt deg ned og gjort en vurdering av ditt viktigste verktøy på jobben? Sitter du «på gjerdet» og avventer og ser hva som skjer?

Tenk på hva du kan gå glipp av når det gjelder smarte og effektive løsninger.
Du risikerer også at andre har kundetilbud du ikke kan matche. At kundene dine etter hvert vil ønske å selv kunne logge seg på nett for å sende fakturaer eller sjekke opp om den største kunden har betalt ved forfall.

Byråbransjen har eldre løsninger

Visma har gjennomført en omfattende kartlegging av det norske markedet hvor vi har ringt 32 000 bedrifter, deriblant alle regnskapsbyråer med over 3 millioner i omsetning. Undersøkelsen viser at 76 % av regnskapsbyråene har hatt sitt forretningssystem i over åtte år. Kun 9 % av norges øvrige bedrifter har hatt sitt forretningssystem i over åtte år.


Er det et problem at næringslivet er blitt mer moderne enn sin regnskapsfører?

Mitt svar er ja, det er problematisk. En oppegående næringsdrivende vil ikke sitte på gjerdet i evig tid. De mest suksessrike kundene sitter ikke og venter på at regnskapsføreren skal tørre å følge resten av næringslivet. De hopper elegant til de som er mer radikale og som følger med i tiden.


Hva skal jeg gjøre?

Hyggelig at du spurte om akkurat det. Om to uker arrangerer vi et gratis seminar for nye kunder, altså regnskapsbyråer som ikke er kunder av Visma i dag. For deg som er Vismakunde kommer vi til å arrangere et lignende seminar senere.

Nå er det altså deg som ikke er kunde i dag vi vil inspirere.

delta på seminar, og få inspirasjon til hvordan du videreutvikler byrået ditt for langsiktig vekst. Og se eksempler på hvordan du kan frigjøre tid til verdiøkende tjenester for kundene dine.

I løpet av en formiddag får du høre mer om:

  • Kundens forventninger til regnskapsbyrået i dag og i morgen!
  • Praktisk gjennomgang av fremtidsrettede løsninger!
  • Hvordan nettbaserte tjenester kan øke omsetningen din!