Gå til hovedsiden

På tide å snakke om elefanten i rommet?

Som elefanten i rommet har man det egentlig ganske bra, så lenge ingen snakker om deg. Så lenge alle bare fortsetter som før. 

Elefanten i rommet
Elefanten i rommet

I 1814 skrev forfatteren Ivan Krylov om en mann som går til et museum og legger merke til alle slags små ting, men ikke klarer å legge merke til en stor elefant som står midt i rommet.  I dag er elefanten i rommet et velkjent og mye brukt metaforisk begrep om noe som alle kjenner til, men som ingen snakker om.

Som elefanten i rommet har man det ganske bra, så lenge ingen snakker om deg – så lenge alle bare fortsetter som før.

Visste du for eksempel at…

  • 64 % norske bedrifter fremdeles puncher KID-numre manuelt, når man kan få fakturaen direkte inn i bedriftens økonomisystem?
  • 67 % norske bedrifter scanner papirkvitteringer, når det finnes løsninger som gjør det mulig å ta bilde av kvitteringen, laste den opp digitalt og sende en elektronisk reiseregning?
  • 35 % av norske bedrifter godkjenner fakturaer på papir eller epost, når du enkelt kan godkjenne fra mobil eller PC?

Les også: Digital Index 2018 – En undersøkelse om digital modenhet i norske bedrifter

Har din bedrift en elefant i rommet?

Flere undersøkelser viser at en norsk bedriftshverdag i dag består av mange elefanter. Vismas Digitale Index viser blant annet at over halvparten av norske bedrifter fremdeles gjør sine vanligste økonomiske og administrative prosesser fullstendig papirbasert. Dette på tross av at det i dag er enkelt å erstatte rutinepregede manuelle prosesser med gode digitale løsninger. Løsninger som kan gjøre de kjedelige tingene for deg.

Hvorfor er det slik? Undersøkelser viser at det er flere årsaker til at norske bedrifter er dårlige på digitalisering. Å gjøre forandringer er alltid tøft, men når du tenker deg om, så er vel alternativet verre – er det ikke? 

Skal vi snakke om dine elefanter?

 

Mest populære