Gå til hovedsiden

Få orden på dine reiseregninger

Få orden på dine reiseregninger med et tastetrykk.

Få orden på dine reiseregninger
Få orden på dine reiseregninger

En haug med kvitteringer i skuffene dine. Krøllete lapper i jakkelommen. Konstante påminnelser om at du må få orden i kaoset i lommeboken, og skippertaket som venter deg den dagen du skal få orden i dine reiseregninger. Kjenner du deg igjen i dette? Da er du ikke alene.

Nortroll AS ryddet opp i skuffene sine, tok tak i utfordringene og fikk en enklere hverdag ved å ta i bruk en nettbasert løsning for reiseregninger og utleggsrefusjon.

Økt effektivitet

Nortroll AS er et internasjonalt selskap som i 30 år har utviklet utstyr for feildeteksjon og fjernkontroll av høyspente fordelingsnett. De har kunder over hele verden og det blir dermed en del reiseaktivitet for de 21 ansatte.

— Med et såpass stort og internasjonalt arbeidsområde som Nortroll jobber i, blir det en del reiser som må registreres, sier Bente Moltzau, regnskapsfører i Nortroll AS.

Bedriften valgte programmet Visma.net Expense, som gjør at du enkelt kan fylle ut reiseregninger elektronisk. Hos Nortroll har effektiviteten økt raskt etter at de tok i bruk det nye systemet.

– Noen av de ansatte reiser ofte på oppdrag, andre er på kurs én gang i året. Vi ønsket at alle brukerne skulle ha det samme systemet for å registrere reiseutgifter og annet utlegg, sier Moltzau.

Reiseregninger i Excel ble tungvint

Hun forklarer at selskapet tidligere brukte standard Excel-ark, men at satsene ikke ble oppdatert automatisk i dette systemet.

– For å spare tid trengte vi en løsning som kunne jobbe sammen med vårt økonomisystem fra Visma, sier hun.

Bedriften valgte et program som gjør at de enkelt kan fylle ut reiseregninger elektronisk. Problemet med tidligere skippertaksjobbing ble løst ved hjelp av den nettbaserte løsningen.

– I og med at dette er et nettbasert program kan ansatte registrere sine reiseregninger når de er ute på oppdrag.

Reiseregningene blir korrekte med tanke på diett- og kjøregodtgjørelsessatser, og vi bruker mindre tid på behandling av reiseregninger, sier Moltzau.

Med appen Visma Attach kan de ansatte ta bilde av kvitteringen der og da, og den lastes inn i systemet.

Visma.net Expense kan for øvrig brukes helt frittstående, eller det kan integreres med Vismas lønnssystemer. Integrasjonen sørger for at alle godkjente reiseregninger raskt og enkelt blir overført til lønnssystemet.

Nortroll AS forteller at selskapet sparer både tid og penger etter at de har tatt i bruk det nye programmet. Det gir 21 ansatte en enklere og mer fleksibel hverdag.

Mest populære