Gå til hovedsiden

Økonomi trainee i Visma

Det er ansatt 16 økonomi traineer på 2010 kullet, fra ulike steder i Norge. Vi skal jobbe med regnskap, og programmet vil gi oss den praksisen vi trenger i tillegg til utdannelseskavet for å kunne bli autoriserte regnskapsførere etter to år. I løpet av traineeperioden vil det bli arrangert seks samlinger. Første samling var på Skøyen i Oslo, i løpet av 4 dager gjennomgikk vi div. faglig om selskapet og regnskap. Samlingene er også nyttige til erfaringsutveksling. Alle traineene har fått utdelt både en fadder og en mentor, som skal hjelpe oss underveis. Neste samling er i slutten av januar der årsoppgjør står på dagsorden. Kveldene ble benyttet til sosiale aktiviteter, der vi så fotballkamp og var ute å spiste mye god mat.

I Oslo er vi tre økonomi traineer, Lene, Marius og Kine, som begynte å jobbe fra 1. september i år. Vi er fordelt på tre ulike team som tar godt vare på oss. Det har også vært nyttig å møte traineer fra tidligere kull, som vet hva vi skal igjennom.

Her kommer en liten presentasjon av oss:

Mitt navn er Kine Lindkjenn og jeg er 23 år. Våren 2010 fullførte jeg en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo med spesialisering i regnskapsføring. Jeg har ingen  tidligere arbeidserfaring med regnskap. Har til nå jobbet litt med 4 forskjellige selskaper, hvor arbeidsoppgavene består i alt fra punshing av fakturaer til fakturering. Selskapene jeg jobber med er veldig forskjellige,noe som gjør at jeg får stor variasjon i min læringsprosess. Forrige uke var jeg også veldig heldig da jeg fikk være med på møte med en kunden og revisorer. Dette var spennende. Jeg ble bedre kjent med kunden samtidig som jeg fikk et innblikk i revisorenes oppgave i forhold til den jobben regnskapsfører utfører. Jeg har også fått deltatt på karrieredagene på BI.

Jeg heter Lene Jin Nilsen og er 32 år. I likhet med Kine har jeg også tatt en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, med regnskapsføring, ved BI i Oslo. Jeg har heller ikke jobbet med regnskap før. Hittil har jeg jobbet med flere forskjellige kunder, og fått et godt innblikk i regnskapsføreres arbeid. På de siste månedene har jeg lært utrolig mye, og ser frem til å lære mye mer. Det er også spennende å se hvordan teorien fra skolebenken brukes i praksis.

Nå venter en ny uke og  vi gleder oss  til å møte ny utfordringer og lære mer om regnskap.

Mest populære