Økte kostnadskontrollen med skybasert ERP

En sesongbasert og sterkt konkurransepreget bransje gjorde at Norway Yacht Charter så et behov for å modernisere og effektivisere interne IT-rutiner i 2014. Løsningen ble å implementere skybasert ERP. Konsekvensen – økt kostnadskontroll og effektiviserte manuelle rutiner internt i bedriften.

Sesongbasert drift krever kostnadskontroll

I turistbransjen varierer inntektene i forhold til antall besøkende. Desto viktigere er det å ha full kontroll på kostnadene, særlig relatert til infrastruktur, vedlikehold, administrasjon og generelle rutiner. For å oppnå dette, gikk bedriften over til Visma.net ERP for tre år siden.

– Fremtiden er å ha kostnadskontroll. Derfor valgte vi å kjøpe Visma.net ERP, forteller daglig leder i Norway Yacht Charter, Geir Kristiansen.

Se flere kundehistorier 

Norway Yacht Charter baserer driften sin på events og firmafester på Oslofjorden, fergevirksomhet til bygdøy og sightseeing for turister. Bedriften betjener oppmot 500.000 turister årlig, og for kunden, de ansatte og ledelse er det avgjørende at de interne IT-systemene samarbeider sømløst.

– Da vi skulle velge et nytt system så var nok forutsigbarhet og kostnadskontroll det viktigste for oss. Vi ønsket et system som var nytt og innovativt nå, og som skulle vare de neste 20-30 årene, forteller daglig leder Geir Kristiansen.

Endring alltid litt smertefullt

Daglig jobber 11 fast ansatte i administrasjonen, 9 heltidsansatte med vedlikehold og over 90 sesongarbeidere i bedriften. Da beslutningen om implementering av Visma.net var tatt, var det avgjørende å få systemet opp å stå så hurtig som mulig. Opplæring av ansatte internt var en viktig del av denne prosessen.

– Folk er alltid komfortable med det de har. En del mennesker oppfatter kanskje at endring kan være litt vanskelig. Når den første toppen var over, så gikk det stort sett veldig greit. Mye av logikken er den samme i programvaren, selv om masse selvfølgelig er nytt, forteller daglig leder Geir Kristiansen.

Å innføre et nytt system har visse utfordringer. Overgangen ønskes gjøres så smidig som overhodet mulig, uten risiko for påvirkning av leveranse- og produktivitetsevne.

– Oppsummert så har implementeringen av Visma.net ERP gått over all forventning. Fremtiden, sånn sett, tror jeg er ganske positiv, deler Kristiansen.

Nye muligheter i skyen

Da bedriften flyttet IT-systemene opp i skyen, åpnet det seg nye muligheter.

– IT-systemer i skyen gir oss veldig mange nye muligheter på forskjellige plattformer. Det gir oss fleksibilitet i forhold til de ansatte som reiser verden rundt «off season.» Da er det å ha en skybasert tjeneste det eneste riktige for oss. Det ser vi nå, avslutter Kristiansen.

 

Nysgjerrig på hvilke muligheter din bedrift har i skyen?

 

Delta på vårt gratis seminar, så kan vi fortelle deg mer om Visma.net
– og mulighetene din bedrift har med skybasert ERP.

Se datoer og meld deg på

Har du ikke anledning til å delta på frokostseminar? Meld deg på gratis webinar her.

Se hele historien: