Norge har 13 ganger så høye lønninger som Bulgaria

Hvordan kan vi da være konkurransedyktige?

Den klart største kostnadsposten i norske bedrifter er lønn. Norske lønninger er dobbelt så høye som en gjennomsnittslønn i EU-landene, og 13 ganger høyere enn lønningene i Bulgaria.

Bli kvitt tidstyvene

For at norske bedrifter skal kunne være konkurransedyktige i et internasjonalt marked, er de nødt til å være mer effektive enn konkurrentene.

– Vi er i en særposisjon med korte arbeidsdager og høy lønn. For å kunne beholde disse privilegiene må vi hele tiden effektivisere oss. Vi må gjøre samme jobben som dem, men med langt færre arbeidstimer, sier administrerende direktør i Visma Software Erlend Sogn.

Gjør minst mulig manuelt arbeid

Han råder bedrifter til å automatisere bort mest mulig:

 

Bør du gå til nettskyen?

– Små, hverdagslige gjøremål i en bedrift skal gjøres av, enkle og lettforståelige verktøy. Her finnes det skytjenester som gjør at man kan registrere timer, fylle ut reiseregninger og lignende fra mobil, nettbrett og egen pc, forklarer Erlend Sogn.

Når det kommer til tyngre oppgaver og systemer, som for eksempel økonomisystemet, må bedriften heller ta en vurdering.

– Her må ekspertbrukerne føle på hva de mener er riktig, og ikke la seg presse av leverandører, sier Erlend Sogn.

Visma er markedsleder i Norge av tradisjonelle forretningsløsninger. Nå har de satset store ressurser på å levere de beste produktene også i skyen.

– Enkelte sier at man enten bør satse på tradisjonelle løsninger eller nettskyen, men det er vi uenige i. En leverandør som kun leverer en av delene vil alltid fremheve denne løsningens fortreffelighet, og ikke belyse ulempene. Vi ønsker at kundens behov skal styre og ikke vår produktportefølje, sier Erlend Sogn

For de som ønsker en komplett nettløsning tilbys Vismas fremtidssatsning Visma.net!

About

Har jobbet som journalist, samt vært med på oppstarten av et IT-selskap i Silicon Valley. Jobber nå med innholdsproduksjon for Visma i digitale kanaler.
Connect with Maia: