Nordic Meetup - The Escape Games

Nordic Meetup for alle traineer i Oslo

I starten av februar ble alle traineene invitert til Oslo for å delta på andre og siste Nordic Meetup. Det var veldig hyggelig å se alle igjen og nok en gang stod det mye spennende på programmet. Vi startet fredag morgen med at CEO i Visma, Øystein Moan, fortalte oss om hele utviklingen til Visma fra dag én, om nåværende posisjon i markedet og mål for fremtiden. Deretter bestod mesteparten av dagen av at Ellen Marie Nyhus, HR-direktøren til Visma Consulting Norge, kurset oss i presentasjonsteknikk. Ellen røpet sine beste triks rundt hvordan vi burde forberede oss, hvordan vi burde være under presentasjoner og hva vi burde tenke på etterpå. I tillegg måtte vi selv forberede en presentasjon om et valgfritt tema og holde en presentasjon for de andre. Det var gøy å øve seg på ny presentasjonsteknikk og vi fikk verdifulle tilbakemeldinger vi tar med oss videre.

Fredag ettermiddag ble det faglige opplegget rundet av med et foredrag av Jostein Håvaldsrud om hvordan vi kan jobbe mer effektivt. Det var et inspirerende foredrag og vi fikk mange gode tips til hvordan vi kan effektivisere arbeidshverdagen. Etter dette var det tid for konkurranse og spenning. Alle sammen ble delt inn i seks lag som alle konkurrerte om å komme seg raskest ut av tre ulike rom på The Escape Games. Det var rimelig stressa stemning til tider, men heldigvis kom alle seg ut før jorda gikk under, piratene kom og tok oss og vi ble drept av gangstere. Kvelden ble avsluttet med en treretters middag på Dinner, med nydelig mat, noe godt i glasset og hyggelig selskap.

Lørdagen bestod av en spennende workshop holdt av Beate Romslo og Ragne Henriksen. Først lærte vi hva det vil si å være funksjonell arkitekt og UX-designer i Visma, før vi skulle teste ut Visma sin brukersentrerte designprosess i praksis selv. Oppgaven vi fikk var at vi skulle utvikle en digital løsning rettet mot reisende. Vi måtte ut på gata og intervjue tilfeldig forbipasserende for å samle innsikt om målgruppen vår, analysere funnene våre og spesifisere krav, utvikle et konsept og lage prototype, og til slutt teste ut løsningen vår på brukeren ved å brukerteste. Det var innmari gøy å få hands-on erfaring og vi lærte mye nytt.

Nok en gang var en vellykket Nordic Meetup gjennomført og neste gang alle møtes igjen er i Madrid i mai. Det blir gøy!

Vil du jobbe med noen av de mest spennende IT-prosjektene i landet? Se hva vi kan tilby deg!

Helga Woll Lunder jobber som interaksjonsdesigner i Visma Consulting. Hun er utdannet ved IT-Universitet i København, og har spesialisert seg innenfor tjenestedesign og dynamisk webdesign. For Helga er det viktig å skape gode brukeropplevelser ved å ha et helhetlig perspektiv. Hun brenner for smarte løsninger og ny teknologi som effektiviserer hverdagen.
Connect with Helga: