Nytt Krutt 2011

Nøkkelen til trivsel

Nytt Krutt 2011

"Nytt Krutt 2011" avbildet i Visma Consultings hovedkontor i Bjørvika

 

På sikt er trivsel det viktigste en jobb kan gi deg. Som relativt fersk ansatt i Visma Consulting vil jeg gjerne benytte dette innlegget til å fortelle om hvorfor jeg tror dette er et selskap som har funnet nøkkelen til trivsel på arbeidsplassen.

Som nyutdannet hadde jeg ikke voldsomt store forventninger til mitt første halvår som IT-konsulent. Jeg så for meg en slags skolebenk 2.0 hvor månedsvis med lesing til markedsaktuelle sertifiseringer var en forutsetning for å komme ut i feltet. Disse antakelsene ble raskt motbevist da hele årskullet med nyansatte – Nytt Krutt 2011 – ble gitt et utviklingsoppdrag hvor vi selv hadde ansvaret for planlegging, styring og gjennomføring av prosjektet. Under prosjektets gang fikk vi ofte gode råd av øvrige konsulenter i selskapet, noe som gjorde opplevelsen både givende og lærerik. Resultatet av prosjektet ble knallbra og vi vokste alle på erfaringene vi dannet oss. En tilsvarende oppstartsperiode unner jeg ingen å gå glipp av!

Etter ansettelsen i Visma Consulting opplevde jeg raskt hvor variert og spennende hverdagen som konsulent kan være. Jeg har samtidig erfart at det ikke kun er variasjon som gjelder, men også at det tas hensyn til hvor man trives best. Det er ikke ofte en arbeidsplass kan tilby nyansatte muligheten til å forme sin egen arbeidshverdag på denne måten, og sånn sett tror jeg vi har vært heldige.

Da Nytt Krutt-prosjektet ble fullført ble vi fordelt på øvrige prosjekter. På grunnlag av mitt ønske om å delta i løsningsplanlegging og funksjonell arkitektur fikk jeg innpass i et lite prosjektteam, hvor nærhet til kunde og tett dialog ga muligheten til å kartlegge behov i samarbeid med kunden og skreddersy løsninger på kort tid. Etter denne leveransen fikk jeg oppleve hvordan det er å delta på øvre del av størrelseskalaen, i et betydelig mer omfattende prosjekt for en statlig kunde hvor kvaliteten på ens arbeid påvirker tusenvis av saksbehandlere og hundretusenvis av innbyggere hver dag.  Underveis fikk jeg også muligheten til å delta i tilbudsarbeid mot offentlige kunder som del av et team som sikret kontrakter i millionklassen.

Nå som jeg oppsummerer mitt første halvår i Visma Consulting er det tydelig for meg at dette er en bedrift som prioriterer at ansatte trives med sine roller og oppgaver. Det er også en bedrift hvor vi som nyansatte blir oppfordret til å ta i mot nye utfordringer. En gjennomgående kultur for kunnskapsdeling og fellesløft gir samtidig vissheten om at uansett hvor store og omfattende utfordringer tar i mot, vil du også få hjelpen du trenger for å håndtere dem. Slikt bygger mestringsfølelse, og sannelig fører det til trivsel på arbeidsplassen også.

Har du erfaringer med gode måter bedrifter sikrer de ansattes trivsel? Og hva er dine viktigste forutsetninger for å trives på arbeidsplassen? Del gjerne erfaringer og meninger i kommentarfeltet under!

Konsulent i Visma Consulting, del av Nytt Krutt 2011. Master i Informasjonssystemer fra Universitetet i Agder, Kristiansand
Connect with Eirik Solheim: