– Nettskyen vil endre måten vi forholder oss til data på

Med nettskyen flyttes data ut av egne servere. Skummelt synes noe, men det ingen grunn til å frykt beroliger Helge Skrivervik. Han mener mange må revurdere sitt syn på eierskap til data. Se video.

Helge Skrivervik har 30 års fartstid fra IT bransjen, med erfaring fra blant annet Forsvarets Forskningsinstitutt, UC Berkeley, Silicon Valley og Skrivervik Data, som han startet i 1985. Sammen med Hanne Mellingen startet han kompetanseselskapet Team Mellvik as i 1993, og senere ressursportalen myMAYDAY.com.

Helge var en av foredragsholderne på konferansen Visma Summit 2012. Han ufarliggjorde konseptet og snakket om hvordan den var et resultat av en naturlig utvikling. Eierskap til data var et av temaene han tok opp under foredraget.

– Vi har tidligere sett på eierskap til data som at du kan holde dem og beskytte dem nærmest fysisk. Nå er den fysiske koblingen til data borte. Derfor må vi gjøre den omstillingen i toppetasjen, slik at vi kan behandle datane som det de egentlig er, nemlig bitstrømmer som finnes et eller annet sted. Men hvor vi skal fokusere på tilgangen på dem, ikke på hvor de er, sier Helge Skrivervik i intervju med Visma etterpå.

Han mener utviklingen, med at stadig mer flyttes til nettskyen, er positiv.

– Hvis man lar være å bruke historiske begrensninger som tvangstrøye på fremtidige muligheter, så ser man mulighetene i stedet for umulighetene. Min målsetning er å åpne perspektiver og gjør oss mer foroverlente, sier Helge Skrivervik.

Se video:

Les mer om Visma sin nye forretningsløsning i nettskyen, Visma.net, her

About

Maia Håland jobbet med innholdsproduksjon på digitale flater i Visma Software.
Connect with Maia: