Gå til hovedsiden

Løste flokene med nettbasert regnskapsprogram for idrettslag

Voss Idrettslag fikk problemer med å få tillitsvalgte til kassererjobben på grunn av for mye arbeid med regnskapet. Løsningen ble et nettbasert regnskapsprogram for idrettslag – Smart Klubbøkonomi.

Gjør kassererjobben enklere med nettbasert regnskapsprogram for idrettslag
Løste flokene med nettbasert regnskapsprogram for idrettslag

 

Kassererjobben måtte bli enklere

Ved større arrangement de siste årene, som NM i ski og junior-NM i alpint, har Voss IL hatt opp mot 200 frivillige i sving. Hver av de ni gruppene har sin egen kasserer, i tillegg til at klubben har en hovedkasserer. Tidligere hadde hver gruppe totalansvar for bokføring og regnskap. «Vi fikk problemer med å få tillitsvalgte til kassererjobben», sier klubbens leder Tore Tvilde. Jobben til kassererne ble rett og slett for stor.

«For 5 år siden gjorde vi derfor avtale med Visma, som overtok selve bokføringen og regnskapet for kassererne. Men det var etterhvert klart at med så mange grupper var det ikke enkelt for Visma å få gjort arbeidet – det ble mye etterlysning av bilag med mer. Det betød også at vi måtte se på kostnaden”, fortsetter Tvilde.

 

Mindre jobb og kostnader med nettbasert regnskapsprogram for idrettslag

Løsningen ble å gå over til Smart Klubbøkonomi – et skreddersydd og nettbasert regnskapsprogram for idrettslag, som kombinerer regnskapsprogram fra Visma med Norges Idrettsforbunds egne løsninger for administrasjon av idrettslag.

“Vi fikk god hjelp av Visma-kontoret på Voss i oppstartsfasen, og i dag bruker alle kassererne i laget programmet. Mange var redde for at bruken av programmet skulle bli for vanskelig og ta for mye tid, men vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra kassererne”.

I følge Tvilde har alle gruppene nå fått langt bedre oversikt over økonomien og klubbregnskapet, i tillegg til at de har fått kuttet ned på utgiftene. “Vi har fått ned kostnaden fra bruken av regnskapsfører vesentlig – og det har vært viktig. Vi kan absolutt anbefale Visma eAccounting til bruk i idrettslag fordi gruppene får god oversikt over økonomien, arbeidet for kassererne er relativt enkelt, og det er en billig løsning for laget”, avslutter Tvilde.

 

Kan Visma eAccounting være noe for klubben eller foreningen din? Les mer om vårt regnskapsprogram for foreninger og sjekk selv!

Om du vil vite mer kan du også melde deg på gratis webinar

Lurer du på hvordan det blir med dataene dere har i nåværende løsning? Ikke noe problem. Vi flytter deres data over til Visma eAccounting – helt gratis.

Mest populære